Panik - lämna sidan!

Hur ska jag definiera mig?

Hej! Jag är en 14 åring i en tjejkropp. Jag har alltid varit en tjej, men jag har börjat fundera lite. Jag har klippt mitt hår kort för att jag blev trött på det, och nu har flera personer misstagit mig för en kille eller kallat mig hen, för att de inte vet vad mitt kön är. Ibland när det händer blir jag jätteglad och mår bra av någon anledning, men andra gånger känns det konstigt och fel när jag blir kallad kille. Det är lika med att bli kallad tjej.

Mina syskon kallar mig för syster, och ibland känns det rätt, men det händer också att jag vill bli kallad bror, eller bara syskon. Jag har inte sagt det till någon, för det förändras från gång till gång. Ibland vill jag vara kille, ibland tjej, och ibland vill jag vara båda eller inget av dem.

Hur ska alla veta vad de ska kalla mig, och hur ska jag identifiera mig?

/ Förvirrad person

Svar:

  • Du skulle ju kunna identifiera dig som ickebinär (queer tror jag man kan kalla det för också men inte helt säker), då behöver du inte vara en "tjej" eller "kille", utan bara dig själv. Vad man ska kalla dig för är bäst att du bestämmer, men du kan ju ta hjälp och prata med andra om hjälp med det också! Hoppas det var till lite hjälp och att det blir bättre snart!
    /14 årig tjej
  • Jag har ingen erfarenhet själv då jag är cis, men om jag var din kompis i den situationen och det skiftar ofta så skulle jag tycka det var lättast att köra könsneutrala termer, så syskon, partner, hen/den beroende på vilket du föredrar osv. Eftersom dem passar oavsett kön och även när du inte känner att du passar någon av de traditionella definitionerna.

    Tror det du beskriver kallas intersex/-gender eller något liknande, då man ser sig som utanför de normala könen. Egentligen tycker jag inte du behöver någon etikett på hur du är, andra behöver bara veta vilket pronomen du vill att de ska använda, helst något som är ganska stabilt så man inte behöver lära om sig nu och då.
    /M
Till toppen av sidan