Hur frågar jag om hon är HBTQ?

Hej, är intresserad av en tjej men jag vet inte om hon är HTBQ så jag vågar inte chansa på att fråga ut henne. Finns det något bra sätt man kan fråga?

/Georgia

Svar:

 • Jag vet inte om dehär funkar... men har hört att det är smart att droppa hintar om lesbiska artister, till exempel Hayley Koyoko eller Silvana Imam. Typ fråga om hon lyssnar på dom, vad hon tycker och så vidare. Det kanske kan ge dig en liten idé om hennes läggning? Eller så kan du försöka nämna ex, både hennes och dina egna (om du har några). På så sätt kan du visa att du är öppen för förhållanden med tjejer, och se om hon också har varit det förut. Hoppas du blir lite säkrare, och lycka till!
  /Tjej 15
 • Du kan ju fråga lite försiktigt sådär "Du jag tror/vet att jag inte riktigt är 100% straight, men vet du... om du är det?" Jag kan såklart inte veta hur nära ni är men om ni är "very close" kan du nog bara slänga ur dig frågan "Du, är du typ lesbisk eller bi eller nåt sånt?" Och om hon inte vill svara så pressa henne inte, hon kanske inte ens vet själv <3.
  /J, 15
 • Du skulle kunna kolla vad hon följer på Instagram, om det är några hbtq supportande konton eller så. Annars så ökar chansen att hon är gay med typ 50% om hon har flanellskjorta. Och annars så tänker jag att om det hade varit en kille hade du gjort det för du antar att han är straight, men tänk om han hade varit gay? Nämen fråga på, och håll tummarna för att hon inte är homofob, är hon det så vet du ju ändå att hon inte är något att ha!
  /Eddy
 • Ja du, jag tror nog inte det finns ett "rätt sätt" att fråga. Mitt tips är att tänka hur/om du själv skulle vilja bli utfrågad om din sexualitet och fråga henne på det sättet. Kanske du kan flirta lite och visa intresse för henne och se hur hon reagerar? Lycka till, hoppas mina tips hjälper :)
  /tjej, 13 år
Till toppen av sidan