Panik - lämna sidan!

Hur får jag bättre självförtroende?

Jag tror jag är som många andra. Man har sina osäkerheter och säkerheter. Men hur gör man egentligen för att bli självsäker och vara stolt över sig själv? Jag har länge försökt förbättra mitt självförtroende men det är svårt.

Jag kan tänka mig att många andra har samma problem. Har ni några tips eller saker ni brukar göra för att försöka stärka ert självförtroende? Dela gärna med mig för både jag och många andra behöver det.

/Anonym

Svar:

  • Jag försöker varje kväll komma på bra saker jag har gjort under dagen. Och jag har även en lista med saker jag är bra på som jag läser igenom ibland och försöker fylla på. Jag behöver också mer tips på sätt att få bättre självförtroende/självkänsla.
    /Också anonym
  • Jag har inte heller jättebra självförtroende men det jag brukar göra är att tänka igenom vad jag gjort under dagen och kolla vad har jag gjort bra? Vad kan jag göra åt någon annan som är bra? om det är utseende så brukar jag skita i vad andra tänker, inte kolla på alla olika kropps ideal på internet. Jag vet att det är ett omöjligt att uppnå det och ingen kan det (speciellt när det gäller tjejer och att dem ska vara stick smala) Hoppas det hjälper! :)
    /Tehgilmeh
  • Man kan läsa böcker och skriva. Det finns en bra bok som kallas "Boosta dig sjväl". I den kan man läsa motiverande budskap och skriva om sig själv för att självkänslan ska växa.
    /Mariana
Till toppen av sidan