Panik - lämna sidan!

Hur berättar jag som kille att jag vill ha bh?

Hej, jag skulle gärna vilja börja använda en bh, jag tycker bh:ar är jätte bekväma (unpopular opinion) här är grejen jag är liksom man. Jag har använt mammas bh när jag är ensam hemma men vill gärna skaffa en egen. Jag vill att mina föräldrar får veta för att jag inte vill smyga omkring med min egna bh, men vet inte hur jag ska berätta för dem, dessutom är båda kvinnor. Någon som har tips? 
/Grabb som gillar bhar

Svar

 • Hej! Jag tycker också att bhar är bekväma, och det är klart att du ska ha din egna! Det finns lite olika sätt du kan ta upp detta med dina föräldrar. Du skulle kunna bara säga det rätt ut någon gång, vilket skulle avdramatisera situationen och inte göra det till en så stor grej. Ett annat alternativ skulle vara att sätta dig ned med dina föräldrar och hantera det mer som ett viktigt samtal om det känns lättare att förklara för dem då. Jag tror att det kommer att gå bra oavsett hur du gör!
  /tjej, 21
 • Hej! Vad spännande. Jag har själv aldrig tänkt tanken att använda bh men nu blev jag nyfiken på att testa. Har du två mammor har de garanterat behövt brottas med en hel del normer och stigma under åren så jag skulle tro att de kommer förstå hur viktigt det är att man är den man är och gör det man vill. Samtidigt förstår jag att du tycker att det är jobbigt att prata med dina föräldrar. Det hade jag också tyckt men vågar du bara säga, mamma jag vill ha en bh så är det över på ett par sekunder. Stort lycka till!
  /Kille 20
 • Släng på dig en bh som du känner dig självsäker i, om de frågar så svara bara som du skrev här. Du tycker det är bekvämt osv... Lycka till! 🥰
  /BiTjej
 • Det kan vara tufft ibland att inte våga vara sig själv och inte heller kunna visa det. Men jag tror dina föräldrar skulle förstå fullt ut och kommer stötta dig. Första steget kan vara att öppna upp sig för dem och det i sin tur kan leda till att det blir lättare att bli mer öppen med det för andra. Våga tro på dig själv och gör det som känns bäst för dig.
  //Anonym
 • Om du vill ha bh är det helt okej och folk ska respektera det. Om någon verkligen älskar dig och bryr sig om dig kommer det inte spela så stor roll. Däremot är det självklart en stor grej så du måste ha i åtanke att dom ska få lite tid att smälta det. Men säg det bara till dina föräldrar. Sätt dig ner med dom och var bara ärlig. Det kommer nog gå bra. Jag hejar på dig!
  /bäst på råd
 • Hej! Om du vill använde bh tycker jag att det är självklart att du ska göra det! Det enklaste hade ju egentligen vart att säga det rakt ut så är jag säker på att dom skulle förstå :) annars ksk du kan ta med den mamman/mammorna du känner är enklast att prata med, be om att få åka o handla nya kläder o lägg en bh o vagnen, jag är säker på att dom skulle stöttat dig till 100%, lycka till nu🥰
  /En tjej
Till toppen av sidan