Känner mig generad över att jag är bi, hjälp!

Jag är bi och har precis berättat för mina föräldrar. Mina närmsta vänner vet också. Dom accepterar mig och jag är jätteglad för det men jag vill börja acceptera mig själv mer och inte vara så generad över att jag är bi. Jag vill våga berätta för andra vem jag är. Har ni några tips på hur jag kan acceptera mig själv mer?
/Bisexuell tjej, 13 år

Skriv ditt svar

Svar: 

 • Vilket kön du är attraherad till definierar inte vem du är som person. Var dig själv, låt dom inte tycka om dig för vilka du tycker om, utan för dig som person och din personlighet. Våga vara öppen och prata med andra. Att vara bi är mer vanligt än vad du tror och du är inte ensam! Och dessutom har du dubbelt så många du kan gå för ;) So stay strong and be yourself! ᕦ(ò_óˇ)ᕤ “
  /Soba
 • Det är så kul att vara bi! Vissa blir bara kära i ett kön men eftersom du är bi har du flera val! Det finns olika webbsidor för hbtq+ ungdomar en jag känner till är Egalia.se hoppas jag hjälper till!
  /🖤🌙☁️
 • Jag tycker det är så fint❤ Det finns inget fel på att vara bisexuell❤ Jag tror att jag är bi men jag vet inte riktigt. Min bästa vän är transsexuell och det är inte heller något fel på det❤ Om någon säger något elakt någon gång så är dom idioter, dom vet inte vad dom pratar om❤ Jag tycker att man inte ska döma folk för en sexuell läggnig eller utseende för man ska döma folk för hur snäll/ elak man är.❤
  /Tjej 13 år
 • Det kanske hjälper att prata med någon som också har samma tankar, eller läsa andras berättelser ❤️
  /Cabbage
 • Kan hjälpa att gå med i grupp eller forum med andra unga som är bi eller hbtq+ på annat sätt.
  /K18
 • Det är en stor sak att vara bi, och inte alls dåligt! Du borde försöka vara stålt över det. Jag förstår att det kan vara svårt, men jag önskar själv att jag är bi. Jag vet inte om jag är det eller inte än. Du ska absolut inte skämmas! Idag så berättade en tjej i skolan för mig att hon är bi, det kändes stort att hon vågade lita på mig. Och hon var väldigt modig som vågade säga det. Du är också väldigt modig!
  /Anonym
 • Inget att skämmas för att du är bi. Hoppas du hittat nån att vara ihop med oavsett kön. Skulle gärna vilja veta hur det går för dig. Är en kille som är bi. Kom ut för ca två år sedan som fjortonåring. Inte uppskattat av föräldrar när de kom på mig ligga med en kille. Sa då att jag vill vara med båda könen. Så är nu själv men accepterats av syskon med viss skeptis.

  Klasskompisar har varit ett stöd och några har t o m legat med mig .. både nyfikna och sexhungriga tjejer och killar. En kille har varit väldigt anti med bögkommentarer osv men han ville på nåt vis göra sig lustig. Men visar sig vara osäker på sig och sexualitet. Vi började prata och han har ändrat sig och inte antibög längre. Vi har haft sex för han var nyfiken. Ville testa för vi har gillat varandra innan också men inte sexuellt men nu kom vi så långt.

  Var inte rädd att visa vem du eller att du sexuellt gillar både killar och tjejer.
  /Pobi
 • Hej jag har liknande problem men jag har kommit fram till att ens sexualitet inte är ett karaktärsdrag. Vad spelar det för roll vem man attraheras av egentligen? Det är bara så det är. Mitt tips kanske verkar lite konstigt men jag föreslår att du inte ger det för mycket tanke.
  /Tjej 17 år
Till toppen av sidan