Panik - lämna sidan!

Duschar ni på gymnasiet efter idrotten?

Duschar man/duschade ni på gymnasiet? Ska börja gymnasiet nästa vecka. Ska gå el och blev jätteosäker om man brukar duscha efter idrotten? På högstadiet duschade ingen, men nu får jag ny klass. Frågan riktar sig mest till killar, men tjejer får svara också 🙂

/Orolig


Svar:

 • Hej! Jag är tjej och går sista året på gymnasiet. I tjejernas omklädningsrum duschade nästan alla efter idrotten om vi hade fler lektioner efteråt, fräschast för en själv och alla andra. Skillnad var däremot om idrotten var sista lektionen för dagen, då gick alla hem och duschade istället. Vad jag hört av killarna tror jag att det var ungefär lika för dem. Det kan kanske kännas pinsamt men de flesta på gymnasiet är mycket mer vuxna än på högstadiet!
  /Anonym
 • Tja! Idrott i början eller mitt på dan = dusch. Idrott i slutet på dan = ingen dusch. Ha så kul i gymnasiet!
  /Christian
 • Hej ”Orolig”. Jag ska börja mitt tredje år på tekniklinjen. Första året så kom vi i klassen överens i omklädningsrummet att om man har behov av att använda duschen så får man göra det. Man fick även säga till om man ville vara i duschen själv eller inte. Sen beror det också på helt vilka människor du får i din klass. Om man jämför plugget med mig på gymnasiet, så beter sig mina klasskamrater som vuxna och har hög respekt och integritet mot varandra i gymnasiet än idioterna på högstadiet gjorde. Så mestadels så handlar det om vilka typer du får i klassrummet. Sen är det naturligtvist DIN kropp så blir du obekväm med att duscha med andra så är det jätte viktigt att du talar om det! Hoppas att det besvarar din fråga tillräckligt nog. Gör det inte det så ber jag om ursäkt för det i förhand. Lycka till i gymnasiet!
  /Den glada norrlänningen
 • Nej man dushar inte
  /Nosan
 • Om du har idrott som sista lektion så behöver du inte duscha. Men om du har idrott först på dagen så kan det ju vara bra att duscha så att man inte luktar svett :) oftast är man ju mer ”vuxen” på gymnasiet så man inte behöver bry sig om vad andra gör och inte gör. Duscha om du vill, eller inte. Men se till så att du inte luktar svett. Det är värre än att duscha.
  /Kille 21
 • Ja, beror på om det finns så det är bås elller inte, annars duschar jag alltid vill ej gå hela dagen och luckra svett, och vill inte ta parfym utan att ha duschat av mig
  /Tjej som gå i 9an
 • Hej! I min klass på gymnasiet duschade i princip alla tjejer efter idrotten. Det var framförallt eftersom vi hade idrott på förmiddagen och det är inte så kul för en själv eller alla andra om man inte duschar. Min uppfattning är att de flesta killarna också duschade. Har man idrott sist på dagen är det nog inte lika många som väljer att duscha där, då kan man ju istället duscha hemma. Folk bryr sig inte lika mycket på gymnasiet om att man ser varandra nakna. Det kan kännas pinsamt men det är helt normalt.
  /Tjej, 21
 • Jag tycker du ska duscha. Det kanske känns lite obekvämt de första gångerna, men sedan kommer det nog kännas helt ok. Och om ingen annan duschar får de skylla sig själva och lukta svett hela dagen, medan du luktar gott.😁
  /Dusch är kul!
 • nej vi brukar inte duscha.
  /hejsan
 • Jag och alla andra duschade inte heller på högstadiet men på gymnasiet började jag för att inte vara ofräsh. Många andra tjejer dushade inte i början men i 2an var det nästan ingen som inte duschade.
  /var inte orolig
 • Jag brukar ta en raggar dusch och då menar jag använd spray deo och ta med dig parfym också.
  /Mackan
 • Nej.
  /O
 • Hej. Tjej här. Tjejerna i mitt omklädningsrum duschade typ aldrig. De använde sig bara av en bra deo och perfym. Om du är osäker och inte vill sticka ut så ta med en handduk och se vad de andra väljer. Men glöm inte att det självklart är du som väljer hur du vill göra :) stöttar dig på distans oavsett vilket val du väljer.
  /alva
 • Går 2:an bygg och jag duschar alltid nästan ingen annan gör det men jag gör de iallafall
  /Sebbe
 • NEJ.
  /Bara nej
Till toppen av sidan