Panik - lämna sidan!

Du med ADHD eller ADD - hur känns det med medicin?

Hej jag har en fråga till er som har tagigt/ tar medicin för ADHD/ADD. Själv har jag ADD och ska börja ta medicin för de och jag undrar vilka biverkningar ni fick (om ni fick några).

Vad som var positivt och negativt och hur de kändes i kroppen och hjärnan när ni tog det?
/ ~(*-* )~

Svar

 • Jag har haft adhd medicin och det hjälpte mig att focusera och hantera vanliga situationer på ett lugnare och bättre sätt. 
  / J
 • Jag har adhd jag har tagit medicin sen jag var typ 4 dom enda biverkningar är att jag inte är så hungrig som jag kan vara och att jag blir mer energisk men det känns bra. Tänk inte på det som något dåligt utan bra du är speciell som du är och mer speciell med adhd för du vet hur det är.
  / B.G
 • Jag har ADHD och tar medicin. Efter jag tagit får jag lite svårt att äta frukost.
  /Olle
 • Hej! Jag har gått på en medicin för ADHD ett tag nu och tycker super bra. Förut hade jag vääääldigt svårt att koncentrera mig och det är mycket svårare. Jag kan inte minnas att jag fick några speciella biverkningar.
  /Mompz
 • Jag började ta adhd medicin för typ 3 månader sedan, i början kunde jag känna att mitt hjärta slog hårt och snabbt men sedan försvann det. Den enda biverkningen jag har nu är att jag kan ibland ha svårt att somna. Jag har inte så bra sovrutiner nu, men om jag har bra sovrutiner så fungerar det bra och jag kan somna på 30 min eller mindre. För mig så blev adhd medicinen en räddning då jag var hela tiden igång, hypad och behövde göra spontana saker hela tiden som ibland utsatte mig för risker. Nu klarar jag av att vara hemma och inte göra någonting vilket jag aldrig innan klarade av. Jag till och med tycker om det nu. Jag kände förut att min adhd inte påverkade mig men när jag började ta medicinen såg jag att den hjälpte mig mycket och jag insåg saker som var ett problem förut men som jag aldrig tänkte på förens jag tog medicinerna och insåg att dessa berodde dels på adhd. Jag hade inte så många biverkningar eller så stora att det blev ett problem för mig, adhd medicinen var en otrolig hjälp för mig. Dock har jag tappat aptiten lite, men det gör inte mig något då jag åt väldigt stora portioner förut och tränade inte.

  Om du känner att det inte fungerar för dig sen så kan du ju sluta med det när som helst (prata bara med läkaren). Dessutom finns det massa olika mediciner som hjälper mot adhd, starkare och svagare. Jag tycker att det definitivt är värt att testa iallafall, se hur det fungerar och ta ett beslut efter det om du vill fortsätta eller inte.
  /L 18
 • Hej, jag tappade aptiten lite i början men medicinen hjälpte mycket, jag hade lättare att koncentera mig och kände mig lugnare inombords.
  /19 årig tjej
Till toppen av sidan