Panik - lämna sidan!

Är jag bi eller lesbisk, vad tror ni?

Jag är bi, eller jag vet inte riktigt... Asså jag vet inte om jag är bi eller lesbisk för att asså jag älskar tjejer, på riktigt. Och jag gillar ju killar också och tycker dom är gulliga, men jag är inte sexuellt attraherad till killar men jag är det till tjejer.

Asså jag vet verkligen inte om jag är bi eller lesbisk, vad tror ni?
/Tjej

Svar

 • De är inget man måste veta ❤️ Låt dig själv bli kär i vem som helst oavsett kön
  /Umo- svarare
 • Ett tips är att sluta bry sig om vilken titel man ska ge till sig själv. Det behöver inte vara så allvarligt, och det kanske blir annorlunda ju äldre du blir. Sexualitet är ofta för komplex för att sammanfattas med en titel, lev bara som du känner för och tänk inte så mycket på det.
  /Noah
 • Det kan vara så att det känns lättare för dig att identifiera dig som bisexuell eftersom att vara lesbisk känns som ett större steg. Försök att föreställa dig att du är lesbisk, finns det då några särskilda känslor eller rädslor för det? Om ja, kan det vara värt det att vidare utforska dessa emotioner. Du kan mycket väl även vara bisexuell. Jag har personligen också undrat om jag är bisexuell eller lesbisk eftersom jag är attraherad av män och kvinnor på så olika sätt. Allt jag kan säga är att det inte finns någon brådska att identifiera dig och det är alltid okay att ändra sig om du kommer fram till någonting nytt. När du är redo prova på att vara intim (allt från kramar till sex) med någon du är attraherad av, oavsett deras kön. Då kan du prova dig fram och det är alltid okay att säga stopp om du ångrar dig. Se gärna till att det är en person du känner dig säker med.
  /Charlotte
 • Lite som jag förutom är kille (både ideologiskt och biologiskt) Jag blir också väldigt sexuellt attraherad av tjejer och deras utseende. Samma med killar där jag blir väldigt sexuellt attraherad av killars kroppas och även på deras utseende. Så du identifierar dig som du egentligen vill, för i slutändan tror jag att alla är lite attraherade av både de biologiska könen. Jag själv tycker jag är Bi då jag är nästan 50/50 på vilket jag föredrar. Så i slutändan är det ditt val. Men eftersom du ställde frågan så vill du antagligen ha ett svar coh jag skulle svara lesbisk. Men det är bara om du också tycker tjejer är gulliga/snygga/vackra, om du är mer attraherad av killars utseende men mer attraherad av tjejers kroppar skulle jag säga du är bi
  /17 år
 • Du bestämmer det själv. Alltså du kan ju inte välja vem du blir kär i men asså du kan ju välja vad du vill kalla dig. Du kanske kan uttgå från att du är bi-sexuell och efter ett tag märker du om du blir kär i killar och tjejer eller bara tjejer. Känner du ingen attraktion till killar så kanske du är lesbisk. Jag tror att du kommer lista ut det, ge det bara lite tid.
  /Anonym
 • Hej! Jag är 13 år och känner samma som du ungefär. Jag har varit kär i killar förut och kan fortfarande tycka de är söta och så, men jag är mer ”attraherad” av tjejer. Jag identifierar mig som bi men jag är ju bara 13. Vem vet - jag kanske kommer identifiera mig som lesbisk senare i livet? Jag tycker kärlek är kärlek och man kan få bli kär i vem man vill utan att behöva ändra hur man ser på sig själv. Mitt tips till dig är att titta dig i spegeln och säga ”jag är bi, jag är lesbisk”. Vad känns mest bekvämt, mest som hemma? Lycka till, kram!
  🏳️‍🌈
 • Det är lite vad man vill att du ska vara, om du känner dig bättre att kalla dig själv bi gör det, men mår du bättre av att bli kallad lesbisk kör på det, men jag förstår att det inte var till så stor hjälp så jag ska ge dig ett till råd, jag har alltid tänkt att för framförallt bi men vilken sexuell läggning man har så behöver man varken sexuellt eller passionerat till ett specifikt lön, låter svårare än det är, så om man till exempel tycker jag att man är homosexuell om man bara vill ha sex med samma kön men vill inte bli ihop med det, samma sak tänker jag med bi, du kanske vill bara vill ha sex med kvinnor men om du skulle kunna tänka dig att bli ihop med en pojke skulle jag påstå att du är bi, människan klumpar ihop sex med relationer mer än det behövs, så fråga dig själv om du skulle kunna tänka dig att ha en bestående relation till en pojken även om du inte ser sex involverad i den relationen i sånt fall så skulle jag säga att du är bi, men om du bara kan se dig själv ha flickvänner och gifta dig med en tjej då skulle jag påstå att du är lesbisk, lycka till kompis .
  /Grabb
 • Utifrån det du skriver så tror jag du är lesbisk. För sexuell läggning syftar på vilka man är sexuellt intresserade av och du anger att du inte är sexuellt intresserad av killar trots att du tycker dem är gulliga. Man kan tycka om många saker/personer utan att det behöver vara sexuellt.
  /Svarare
 • Det beror faktiskt på på vilket sätt du gillar killar. Kan du bli kär i en kille så garanterar jag att du är bi, men utifrån det du skriver tror jag att du må vara lesbisk. Man kan vara lesbisk och tycka att killar är fina och sådant. Det är samma sak som att vara hetero och tycka att tjejer är fina som tjej men kan inte få känslor för de. Du verkar vara lesbisk för att du gillar killar utifrån deras utseende. Du verkar alltså gilla de för att de är gulliga, men kanske inte riktigt kan få känslor för de. Tänk efter lite på vilket sätt du gillar killar som sagt, så kanske du får svar på din fråga. :)
  / 🧸
 • Tror att du skulle kunna vara bisexuell fast med preference på tjejer och de är inget ovanligt
  / Boo
 • Det är bara du som kan bestämma vem du är attraherad till. Om du sedan väljer att applicera ett begrepp såsom homosexuell, bisexuell eller kanske något helt annat, är helt upp till dig. Generellt sätt är homosexuell, bisexuell och heterosexuell förknippade med sexuell attraktion. Är du enbart attraherad till tjejer kan du kalla dig homosexuell eller lesbisk om du vill. Tänk på att det är en skala inte en punkt.

  De är också ganska ut-flytande begrepp som kan ändras. Notera att du kan vara kär i ett kön men sexuellt attraherad till ett annat. Detta kan kallas det för homoromans, biromans och heteroromans när man talar om att vara kär till ett visst genus. Att detta skiljer sig med ens sexuella attraherad är inte ovanligt. Du kan också ha sex med ett kön utan att vara sexuellt attraherad till det.
  /Jasmin
 • Många funderar över läggning men det är faktiskt inget man måste veta. Läggningen kan ändras och ibland blir man mer attraherad av ett kön ibland ett annat. Jag tror själv jag är bisexuell eller lesbisk för att jag aldrig känt kärlek till killar. Men jag funderar inte så mycket. Jag låter mig bli kär i de jag blir kär i. Oavsett kön och annat.
  /Anonym
Till toppen av sidan