Jag tror att min kompis är gay, hur kan jag stötta honom utan att pressa på?

Hej! Jag scrollade för ett tag sen igenom vilka konton mina kompisar följer på instagram och då såg jag att en av mina kill-kompisar följer nästan 20 olika konton som har en prideflagga i beskrivningen och skriver att de är gay/bi + kanske fem konton till där det stod ”gay couple” (alla manliga). Jag tror att han är gay, vad tror ni? Hur kan jag visa honom att jag stöttar honom och är okej med detta utan att pressa honom att komma ut/prata om det? (Vi är väldigt bra vänner och brukar chatta ganska ofta och hänger alltid på rasterna)
/Tjej 14

Skriv ditt svar

Svar

 • Till ”kille 16” Jag skulle se om han följde några bra Harry Potter konton som jag också kunde följa eftersom att vi båda två är Potterheads.
  /Tjej 14
 • Jag tycker du bara borde typ ge honom nå extra komplimanger när han kanske gör nåt som är mer åt det hållet så han vet att du inte har något emot det annars så är det bara o vara som du alltid varit
  // tjej 15 Hej
 • Asså jag tycker att du ska vänta tills han kommer ut och sedan avslöja att du visste det och stödjer honom. Liksom du kan prata om hbtq-grejer och visa ditt stöd till dem så kommer han kanske vara mer bekväm att komma ut till dig.
  /introvert
 • Att han följer gay/bi-konton på instaplande behöver inte nödvändigtvis betyda att han är gay, men självklart så kan det göra det. Jag tror att det bästa du kan göra är att inte pressa honom. Om han är gay eller bi så måste han själv få komma ut på sina egna villkor. Det är jättebra att du tänker på honom och vill hans bästa. Du kan visa att du stöttar honom genom att stå upp för HBTQ+ rörelsen generellt. Om du hör någon säga något homofobiskt, stå upp mot personen och berätta att det den säger är fel. Om du ser en serie med ett samkönat par kan du berätta för din vän om serien och säga att det samkönade paret är ditt favoritpar. Då förstår din vän att du är okej med det. Du kan också t.ex. följa pridekonton på instagram själv om du vill. Kom ihåg att han inte är skyldig någon att komma ut. Han kanske aldrig gör det. Det bästa du kan göra är att visa att du inte har något emot HBTQ-rörelsen, så att han inte känner sig ensam. Lycka till!
  / Larissa
 • Varför skrollade du igenom hans Instagram?
  /Kille 16
Till toppen av sidan