Jag är så orolig inför framtiden - tips?

Jag går i 3:an i gymnasiet nu, och jag har många oroliga känslor för "vad som kommer hända sen"... 

Jag har väldigt mycket ångest inför att gå igenom förändringen och ta steget ur skolgången för att gå in i vuxenlivet. Jag har bara runt ett halvår kvar i skolan. Att ens tänka på vad som kommer ske, allt från att hitta ett jobb till att flytta in i en egen lägenhet/hus och betala räkningar o.s.v. ger mig extrem ångest.

Många har börjat fråga vad jag ska göra efter jag gått ut skolan, om jag ska söka vidare utbilding eller om jag ska försöka hitta ett jobb... För det mesta brukar jag undvika frågan och bara gå vidare, då jag tycker det känns jobbigt att ta tag i.

Jag är rädd för att det inte ska bli nåt av mig, att jag inte ska kunna hitta nåt jobb och att jag ska bli utslängd från mitt hushåll. All denna stress har börjat visa sig på mina betyg och min prestation i skolan.

Jag vet bara inte vad jag kan göra för att inte känna mig så stressad och ångestfylld över framtiden. Alla tips eller tricks är välkomna, och ytterst hjälpsamma! 

 /Tjej 18

Skriv ditt svar

Svar

  • Jag är ingen expert men försök se det som något positivt istället. Att det ska bli spännande att pröva nya saker. Tänk att alla vuxna har också varit i samma situation som dig. Det kommer säkert gå bra och du kommer nog få ett jobb. Lycka till!🙂
    /M
  • Gå till din SYV, dem finns där för såna funderingar. De kanske inte kan hjälpa med allt, men iaf jobb/vidareutbildning och det kan ju vara en bra sak att börja med.
    /21
  • Åhh, känner samma sak fast ska gå ut nian.
    /tjej, 15 år
Till toppen av sidan