Hur kan jag öppna upp mig själv så att jag kan få kompisar?

Jag är 17 år gammal och har aldrig haft en riktig bästa vän. Egentligen tycker jag det är konstigt då jag inte har svårt för att prata med människor, däremot tror jag att jag har svårt att släppa in folk. Men framförallt så är jag inte den som tar kontakt, vilket är supertrist. Jag förstår ju att man inte kommer en person som aldrig tar kontakt tillbaka på eget bevåg så nära. Varför jag inte är den som frågar tror jag är för att jag är rädd att verka på och jobbig, trots att jag alltid blir glad när någon hör av sig till mig. Så hur ska jag göra för att våga ta första steget? Hur ska jag öppna upp mig själv? Hur ska jag sluta anpassa min personlighet till andra och bara vara mig själv?
/ Tjej, 17

Skriv ditt svar

Svar

  • Hej, jag är haft samma problem som dig. Jag är 17 nu och sedan några år sedan har jag lyckats få bra kontakt med personer. Det jag bestämde mig för var att skita i, skita i vad folks säger, skita i vad folk tycker. Det var inte lätt. Men efter en stund så blev det lite "jaha, kallar du mig dum? Kul för sig". Det blir mindre svårt att skaffa vänner när man inte bryr sig lika mycket vad andra tycker. Sen så föreslår jag dig att försöka svara, små prata med folk. De t är svårt, men det blir lätt om du har rätt inställning. Hoppas du hittar bra vänner -
    /Gudsglömdason
  • Tyvärr så är folk i Sverige generellt dåliga på att socialisera sig med andra, jämförd med resten av världen. Har hört att Sverige är det land som är svårast att skaffa vänner i. Så du är inte ensam i ditt problem, många har liknande problem. Mitt tips är att hitta någon fritidsaktivitet eller kanske klubb att gå med i. Då blir det naturligt att man börjar prata med varandra och blir vänner.
    /Göteborgskillen 
Till toppen av sidan