Hur kan jag hjälpa mamma att må bra?

Min mamma mår dåligt. Hon säger ofta hur stor hon är och jag ser att hon är på väg att börja gråta. Hur kan jag hjälpa henne att må bra och känna sig fin?
/13, tjej

Skriv ditt svar

Svar

 • Hej! Detta är inte ditt ansvar! Prata med nån om detta även om det kan kännas svårt! Du kan gå till en ungdomsmottagning eller nån på skolan eller en kompis!
  /Anonym!
 • Min mamma har också mått dåligt och jag känner igen mig i det du säger. Min mamma pratade ofta om att hon "krängde" mat och vi var aldrig på stranden eller något för att hon skämdes över hur hon såg ut. Jag kände också att jag ville hjälpa till, men samtidigt fick det mig att må dåligt också. Du som är ett barn bär inte ansvaret för hur dina föräldrar mår, och du ska inte behöva oroa dig eller må dåligt för att din mamma gör det. Jag tycker du ska fråga henne hur hon mår, kanske berätta vad du ser och lägger märke till om hennes mående. Men kom ihåg att detta inte är ditt ansvar.
  /Tjej 17
 • Påminn henne varje morgon vid frukost och varje kväll du säger godnatt, påminn henne om att hon är fin som hon är. Överraska henne med upplevelser eller bara en myskväll ni två.
   /13 tjej
 • Hej! Så tråkigt att din mamma mår dåligt. Jag förstår att det är väldigt jobbigt för dig att se din mamma må dåligt men det är viktigt att komma ihåg att det aldrig är ditt fel eller ditt ansvar. Jag tycker att du ska berätta för någon annan vuxen som du liter på. Det kan vara en släkting, lärare, kompis förälder eller egentligen vem som helst som du har förtroende för, den personen kan ge dig stöd och hjälpa till så att din mamma får rätt hjälp. Kram och lycka till!
  /Tjej 14 år
Till toppen av sidan