Hur håller ni er motiverade med hemstudier?

Nu med hemstudier fram till den 24:e januari och antagligen större delen av vårterminen. Så undrar jag hur ni gör för att hålla er motiverade och fokuserade hemma? Jag personligen tycker hemstudier är segt och blir distraherad, rastlös och omotiverad när jag bara är hemma. Har ni tips på hur man kan hålla uppe motivationen och minska stressen av att bara vara hemma? Hur lägger ni upp era dagar och studier? Tack på förhand!
/17-åring 

Skriv ditt svar

Svar

 • Gå ut på promenad på raster eller efter skoldagen (men håll avstånd), det är det bästa tipset som jag kan ge
  /Göteborgskillen
 • Hemstudier är som de är. För vissa funkar det bra, för andra inte. Tyvärr så kan vi inte göra så mycket i dessa prövande tider. Det enda man kan göra är att anpassa sig så gott det går. Allt går bara man vill. Det låter kanske inte så roligt, men det är tyvärr den verkligheten vi lever i. Men prova dig fram, se vad som funkar bäst för dig.
  /Koniklijke 
 • Jag måste själv göra mig intresserad i det jag håller på med för att hålla ett bra tempo och slippa skolkänslan. Gör dig intresserad.
  /Alvaa
 • Hej! Tror det är många som känner så för tillfället under denna pandemi. Mina tips är att skaffa ett grupprum vid sidan om studierna med dina klasskompisar om man har socialt behov. Försök att tvinga dig själv att gå ut och ta en nypa friskluft, det hjälper mer än man tror. Och för mig så hjälper det att ha något litet att äta eller dricka som man själv uppskattar.
  /ettapluttare
 • Jag tipsar att ha dagen som vanligt att vakna samma tid äta samma tid och att jobba på ett plats som du är bekväm i och kan fokusera på.
  /Noa.L
 • Jag själv har också jättesvårt för att hålla fokus. De ända tipsen jag kan ge är att: Du är ute någon gång under dagen minst. Ät frukost, lunch och middag vid dem tiderna du brukar. Planera vilka uppgifter du ska jobba med och följ planeringen. Håll mobilen långt borta när du har lektion.
  /naturtjejen
Till toppen av sidan