Frågor till dig som är asexuell, aromantic eller greyromantic

Hej, jag är en tjej på 17 år. Jag har under en tid funderat på om jag kanske är aromantic/greyromantic. Jag har aldrig varit intresserad av att ha ett förhållande och det har aldrig varit en prioritet för mig, jag har heller aldrig varit kär eller haft en crush. Det jag undrar är om det finns fler som vet eller tror att det är aromantic? Hur visste ni det och hur blev ni bemötta? Och ni som är asexuella, hur förstod ni att ni var det?

/Wilma

Skriv ditt svar

Svar: 

  • Okej, jag förstod alldeles nyss att jag förmodligen är greysexuell, så jag är kanske inte den bästa att ge råd här, men jag kommer iallafall att försöka. Jag tycker nog att det låter som att du är greyromantic/aromantic, men den enda som egentligen kan veta det är du själv. Om du känner dig bekväm med att kalla dig det, go for it.

    Om dina vänner är bra vänner så kommer de att acceptera dig. Men om du inte vill berätta så är det absolut inte ett måste. Gör vad som känns bäst för dig, kalla dig det som du tycker stämmer in på dina känslor. Lycka till!!
    /boa
  • Dem senaste åren så har många av mina klasskompisar har skaffat partner och många av mina andra vänner klagar att man ”ligger efter” för att man inte är i ett förhållande. När jag fick höra det av mina kompisar så fattade jag inte att man måste ”skynda” sig att skaffa någon partner. Pluss att en av mina bästa kompisar verkar desperat för att vi har inte förlorat sin oskuld. Jag känner inget behov att vara i ett förhållande eller att ha sex. Jag har inte sagt rakt ut att jag är asexuell men jag har varit öppen till min bästa kompis att ha en partner eller att ha sex är ingenting jag strävar emot
    /Kille 19 år
Till toppen av sidan