Fler studenter som känner förtvivlan p.g.a. corona?

Jag går i trean på gymnasiet, och ska ta studenten snart. Men med pandemin som är här just nu så påverkar det vår skolgång och speciellt vår student, och det gör mig väldigt ledsen. Min klass ska ha studentskiva om två veckor och jag har ingen aning hur det kommer bli, för ingen vill gå, inte ens jag. Det tar sjukt mycket stress då ingen säger någonting, och jag tillhör riskgruppen vilket gör mig ännu mer orolig.

Jag lever i Stockholm där smittan är väldigt stor, vilket gör att jag ännu mer inte fattar varför myndigheterna inte har varit tydliga för oss studenter. Och sen har vi mösspåtagningen på skolan, den har man sett fram emot som tusan på skolan, men det kommer troligtvis inte ske. Det gör ont i hjärtat, att inte kunna fira med hela skolan, och sen den på Josefinas, ohh, den har man sett dra emot från förra året.

Ingen av evenemangens direktörer har sagt nåt förtydligande heller, vilket suger just nu. Det som mest gör ont är studenten, där vi springer ut mot alla våra vänner och familj i vita klänningar och vita mössor med lite för mycket champagne i kroppen, den roligaste dagen i vårt liv, den kanske inte får hållas då vi är så många treor, den svider så mycket. Man har lagt så himla mycket pengar på det här, det brister i mitt hjärta att jag inte får ta del av dessa två mest roligaste månaderna i mitt liv hittills.

Är det fler studenter som känner förtvivlan över att ingen vet någonting med hur det ser ut för oss treor?

/Emma, 19

Skriv ditt svar

Svar

  • Förhoppningsvis kan det mesta av det arrangeras i efterhand. Alltså att ni får utspringet och allt det där, men någon vecka eller månad efter.
    /M
Till toppen av sidan