Vill flytta från pappa och hans sambo!

Jag har skilda föräldrar och bor hos pappa. Mamma har hittat en lägenhet och jag får bo hos henne också nu. Men grejen är att pappa har en tjej, hon har förändrat han, han har blivit strängare och sånt. Han vet hur mycket jag hatar henne, men han säger att hon är en bra tjej. Nu vill jag flytta från pappa till mamma och vet inte exakt vad jag ska göra för han kommer bli arg på mig. Pappas sambo håller alltid med honom och han håller alltid med henne. Vad ska jag göra? Snälla hjälp.
/14 år

 

Svar

  • Jag tycker att du borde prata med din pappa om detta, om hur stämningen är och hur dåligt du tycker att det är. Din pappa har ingen rätt att bli arg på dig och om du nu så inte trivs kan du prata med din mamma om det om du inte vågar prata med din pappa. Det kanske känns bättre då. Säg till din mamma hur du känner dig så kanske hon kan övertyga din pappa om att du får bo hos henne.
    /💜
  • Jag har också skilda föreldrar, men jag bor hos pappa. Jag tycker du ska berätta för din mamma om detta och be om hjälp. Och nog kan jag förstå att han gillar dig väldigt mycket och tycker det är trist att träffa dig mindre. Hoppas det går bra.🤗
    /11 år
  • Mitt tips är att sätta dig ner hos din pappa och ta ett snack, hur du känner och sånt, prata också gärna med din mamma och kanske nån kurator på skolan, känn efter vad du verkligen vill, och kom alltid ihåg att dem bryr sig om dig mer än vad du tror. Hoppas jag varit till hjälp och lycka till!👍❤️

/Problemlösaren

  • Prata med någon vuxen du litar på, framförallt din mamma, men också en kurator på skolan eller en ungdomsmottagning, de vet bättre hur man kan agera och hur de kan hjälpa dig. Om domstol/socialtjänst inte bedömt att din mamma är olämplig som vårdnadshavare så borde inte din pappa kunna hålla dig från att flytta. Kanske blir ert förhållande lite mer spänt då, men det är viktigare att du mår bra.
    /M
Till toppen av sidan