Panik - lämna sidan!

Vad ska jag säga till mina föräldrar om festen?

Jag har planerat att gå på en fest jag blivit bjuden på som är om några dagar. Jag brukar inte dricka eller gå på fest så vet inte vad mina föräldrar tycker om det. Det jag behöver hjälp med är om jag ska berätta för mina föräldrar eller om jag bara ska gå dit, och även hur jag ska berätta det för dom och få dem att låta mig gå.
/ 14-årig tjej

Svar

 • Tänk bara på att en fest kan vara rolig utan rökande och alkohol!
  /Tjej 14 år
 • Kom överens om regler med dina föräldrar som tillexempel: ingen alkohol, hemma senast en viss tid, ta det lugnt och så vidare!
  /Ha det kul på festen
 • I början kan det kännas jobbigt att berätta för föräldrarna de första gångerna man ska på fest! Men det beror på hur din relation till dina föräldrar är. Testa att berätta vilka du ska gå med och att du ska ta det lugnt .
  /Eskil
 • Hur är din relation med dina föräldrar, om du har bra relation med dem liksom så tycker jag att du borde berätta liksom för sanningen är alltid bäst. Men om du känner att dina föräldrar inte kommer att reagera på ett bra sätt så kan du ju bara säga att du ska träffa en kompis eller så och kanske sova hos henne/honom liksom. Jag menar man är bara tonåring en gång i livet. Lite kul måste man ju få ha eller?
  // 16 årig tjej
 • Jag fattar hur det känns. Jag blir ofta nervös när jag ska berätta saker för min familj. Om du är bekväm med att gå på festen så tycker jag att du kan säga det mer som ett fakta än en fråga. Du kan göra det klart för dem att du kommer ta det försiktigt och lugnt och så. Lycka till!
  / 🏳️‍🌈
 • Jag är en tjej som haft samma problem. Mina föräldrar är emot drickande, festande osv överlag. Jag berättade om en fest jag ville gå på, lovade att inte dricka, för man kan faktiskt ha det kul utan att dricka också. Mina föräldrar vet också att de kan lita på mig, därför fick jag gå. Nu vet inte jag hur din relation är med dina föräldrar? Berätta för dom om festen, och tillsammans får ni komma överens om, om du får dricka, hur mycket osv, vilka regler gäller? Var ärlig mot dina föräldrar, låt dom veta vart du är och dra inte iväg sent på kvällen utan att de vet om det. Du vill att de ska kunna lita på dig. Kom istället överens med dina föräldrar om vad som gälller❤️
  /Tjej
 • Du kan ju ljuga men skulle inte rekommendera det. Om du är äldsta barnet kan föräldrarna tycka det är svårare att släppa iväg dig men om du har äldre syskon som gjort det innan så kanske de är lugnare. Berätta tydligt för dem om vilka du ska gå med och att du inte ska dricka 🥤
  /Anonym

Mer på UMO

Svara varandraSka jag gå på festen fast jag känner mig utanför?

Det värkar som att alla i min klass varit på massa fester förut och druckit men jag har aldrig gjort det.

Till toppen av sidan