Vad ska jag göra för att få ett eget rum?

Hej,

jag har ett litet problem som jag tycker är väldigt stort. Jag har inget eget rum. Jag är 16 år gammal och har i hela mitt liv delat rum med min syster.

Vårat rum är ganska stort men jag kan aldrig få tid till mig själv. Hon stör mig ganska ofta och snarkar när hon sover vilket gör det svårt för mig att sova ibland.

Mina föräldrar är fortfarande tillsammans men sover inte i samma rum, jag vet inte varför, men varje gång jag tar upp det här ämnet med att jag vill ha eget rum blir de bara arga.

De vägrar också att sätta upp en gipsvägg eller en hylla emellan så man i alla fall får lite privat. Vad ska jag göra för att få ett eget rum?

/Anonym

Svar

 • Prata med Bris om det här!
  /Anonym

 • Jag vet inte riktigt hur du ska göra. Men själv börja jag sova i vardagsrummet istället och väntade den till min bror flyttade... Då tog jag rummet!
  /Anonym

 • Försök förklara exakt hur du känner.
  /Anonym

 • Försök att prata med dina föräldrar på ett moget sätt och säg att du är gammal nog för att kunna kräva ett privatliv. Ge förslag och försök kompromissa. Fråga din lillasyster vad hon tycker om att sätta upp en bokhylla eller gardinskynke eller liknande. Du kan ju även sätta upp gardiner runt omkring din säng för att få lite enskilldhet.
  /tjej 17 år
Till toppen av sidan