Pappa säger att jag äter för mycket

Min pappa säjer att jag äter för mycket och att jag kommer bli tjock, Jag vet att jag äter mycket men det gjorde min låtsasmamma också nä hon var lika gammal som jag och jag äter inte mer än vad de flesta av mina kompisar gör. Jag är inte större än vad jag borde vara häller.

Det känns som om jag blev "tjock" så kommer han inte tycka om mig. Jag är också rädd att han ska övergiva mig då (som min biologiska mamma gjorde).

/Tilda 14 år

Svar

 • När jag var i din ålder åt jag också väldigt mycket, fast jag var verkligen inte tjock. Du beskriver att du inte är större än du borde vara. Jag tycker att du ska fortsätta äta som du gör. Jag blir så ledsen när jag läser din text. Ingen ska behöva vara rädd att en förälder ska överge en. INGEN.
  Ta hand om dig <3
  /tjej 17år

 • Fortsätt ät! Äta bör man annars dör man!! U GO GIRL!
  /Anonym

 • Jag har typ samma situation med min mamma, hon klagar på att jag äter, kallar mig tjock och lat hela tiden. Men, skit i såna kommentarer. Du vet själv om du mår bra med din vikt och hur mycket mat du behöver. Att man äter mycket behöver inte betyda att man är tjock.  Fortsätt ät, det är så mycket bättre än om du börjar banta, eftersom det ofta leder till ätstörningar, speciellt om man får höra att man inte är "tillräcklig" på något sätt. Du får absolut inte bli övergiven, du förtjänar att bli älskad för den du är oavsett hur du ser ut.
  /Tjej 16 <3
Till toppen av sidan