Panik - lämna sidan!

När ska man berätta för föräldrarna att man träffar någon?

Jag är 18 år och har precis börjat träffa en kille från Tinder. Vi har varit på två dejter och hittills känns allt väldigt bra och vi kommer antagligen ses igen.

Det jobbiga är att jag har behövt ljuga för mina föräldrar om vem jag ska träffa. Jag säger helt enkelt att jag ska träffa kompisar, men de frågar alltid vilken kompis jag ska träffa och vad vi ska hitta på. Då går det från att vara en liten vit lögn till att jag faktiskt måste ljuga dem rätt upp i ansiktet när jag besvarar deras frågor.

När är det läge att berätta för sina föräldrar att man träffar någon? Anledningen till varför jag inte har berättat hittills är för att jag känner att jag vill kunna ha ett privatliv utan att de ska lägga in sina synpunkter. Samtidigt vet jag att om jag och min dejt börjar ses oftare så kommer jag vara tvungen att berätta. 
/Anonym

Svar

 • Jag tror att det kan vara en bra grej att bara nämna hans namn utan att kalla honom pojkvän eller dejt eller så, om det känns jobbigt. Om dina föräldrar frågar var du ska kan du säga att du ska träffa en som heter "Gustav" eller vad han nu kan heta. Frågar dina föräldrar vem han är kan du bara säga att det är en kille du träffade på typ Waynes, eller var det nu var ni hade er första dejt. Sedan kan du gå iväg till din dejt och låta dina föräldrar smälta det som de har fått höra. När du är tillbaka från dejten kan du berätta mer om du vill, eller om dina föräldrar frågar.
  /Hshs
 • Behåll lugnet, samla dina föräldrar och berätta att du träffar en kille. du är 18 år och lagligt vuxen!
  /anon
 • Berätta sanningen för dina föräldrar och vara trygg.
  /Melissa edelsvärd
 • Jag tycker att du kanske kan göra det på ett vardagligt sätt. Du kan till exempel fråga ”är det ok om min pojkvän kommer över i helgen?” eller så. Då tror jag dem fattar att du inte riktigt vill snacka om det, men att det betyder mycket för dig. Hoppas det går bra! Massor av kramar!
  /ARMY
Till toppen av sidan