Kommer föräldrarna bli sårade om jag byter namn?

Hej! Jag vill byta namn men jag vågar inte säga det till mina föräldrar. Är rädd att de ska bli sårade. Är också orolig över hur folk som har känt mig länge ska reagera om att jag helt plötsligt -eller inte helt plötsligt men du förstår- bytt namn.
Vet inte hur jag ska säga det, eller hur jag ska få fram den konversationen? Hur och vad ska jag göra?

/Anonym, 14 år

Svar: 

 • Jag tycker att du bara ska säga det rakt ut till dina föräldrar. Typ jag vill byta namn och så får du bara vänta och se på reaktionen. Dem kan ju inte bli arga, men kanske lite schokade. Jag känner en som har bytt namn och det var lite svårt att komma ihåg i början och det kändes typ fel på något sett eftersom att jag var van att kalla den personen för något annat, men det är ju bara att respektera och nu tänker jag inte på det något mer. Du får nog räkna med några felsägningar första tiden för det är inte lätt när man har varit van att kalla dig för ditt gamla namn. Lycka till! :)
  /14, :) <3
 • Du kan lägga ditt födelseförnamn som mellan namn, till exempel om du heter, 4444 5555, men vill byta till 3333 5555, kan du ju lägga 4444 i mitten så att du heter 3333 4444 5555 ( sorry för bristen av kreativitet!) på så sätt behåller du namnet men ändra tilltals namn och förnamn, även om du inte vill det så tror jag att dina föräldrar kommer vara väldigt stöttande oavsett, vill du ändra namn så ska du göra det, oavsett om du tänker behålla namnet på nåt sätt eller byta helt.

  Även om inte alla tycker det, man ska vara stolt över sig själv, och om man nu trivs med ett annat namn än sitt födelsenamn så ska man bytta, för vet du något, att vara glad är så mycket roligare än att inte vara det, Lycka till kompis, du är bäst! 💕
  /14
 • Bara säg det! Du kan ju behålla ditt nuvarande namn som mellannamn. För om du inte trivs med namnet du har nu så ska du byta. Dina kompisar får vänja sig, bara respektera ditt val. Lycka till (:
  /Anonym
Till toppen av sidan