Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Mamma tycker svenska flaggan är rasistisk

Mamma gillar inte att jag flaggar på epan för då hon tror att folk tror att jag är rasist. Det är jag INTE. Alla mina kusiner är ”svarta”. Hade jag varit rasist hade jag flaggat sydstatsflaggan. Eller svastika. Vad tycker ni ska jag ta bort den eller ska den sitta?

/Chaffören

Svar:

 • Jag tycker absolut inte att det är rasistiskt, jag anser att man kan flagga med den svenska flaggan bara för att den är fin eller för att man vill hylla Sverige och välfärden här. Om du gillar den ska du absolut ha kvar den.
  /Tjej 17 år
 • Vet du vad, folk tycker mycket. Förklara varför du satte upp flaggorna och att det inte är i syfte för att hänga ut någon.
  /Grekiska flaggan är fett snygg btw
 • Förstår inte hur det skulle vara rasistiskt. Kör på!
  /Kram pårej
 • Varför skulle du ha den amerikanska sydstatsflaggan i Sverige? Och att ha en svastiska brukar tyda på nazi-man. Inte direkt samma sak. Men ja ta ner flaggan, det är mer populärt för rasister att vara nationalister också.
  /yas
 • Det är klart att svenska flaggan inte är rasistisk. Man ska få flagga på epan hur mycket man vill. 
  /Anonym
 • Hej! Om du inte tycker flaggan är rasistisk så tycker jag du ska ha kvar den. Svenska flaggan står inte för någon slags rasism utan är bara en symbol för landet vi bor och lever i.
  /Tjej, 23
 • Gör som du själv vill. Svenska flaggan står inte för något rasistiskt (lite tvek på den pga de som har sånt stort inflytande i Sverige nu). Men i grunden så representerar den bara vårt fina land vi lever i och jag tycker att du ska göra som du vill. Vill du flagga med svenska flaggan eller vilken flagga du än vill (undantag finns) så ska du göra det. Hoppas att detta hjälpte på något sätt :)
  /14 åring tjej
 • Alltså... va? Kan du snälla berätta varför din mamma tycker att den flaggan är "rasistisk"? Jag vill ärligt talat verkligen veta hur hon tänker när hon säger så. I alla fall är flaggan inte rasistisk alls, och man ska aldrig behöva fråga ifall den flaggan är rasistisk på något sätt alls.

  Den flaggan representerar Sverige, ett land. Ett stort område där många människor föds, bor, och dör. Den representerar inte KKK, sydstaterna, nazism, eller något som skulle tyda på att folk av annat/annan etniskt ursprung, hudfärg, kultur, eller religion är mindre värda än någon annan. Så nej, den är verkligen inte rasistisk på något sätt och jag blir ärligt talat lite arg över hur din mamma kan påstå att den är det.

  Menar hon seriöst att man inte ska få visa upp sitt lands egna flagga medan man är bosatt i just det landet? Förstår verkligen inte hur hon tänker. Det är ju lite som hur några människor säger att den svenska nationalsången också är rasistisk, men jag kan inte se varför, då den sången endast handlar om någon som, tja, vill leva, och dö i norden. Deck that EPA out, bro.
  /Någon, 19 år
 • Låt den sitta
  /Kille 14
 • Tycker inte du behöver ta bort den. Det blir lite konstigt om man inte får ha en flagga i sin bil som tillhör landet man bor i, och vi har ju redan svenska flaggor på på många av landets bussar på röda dagar m m. Det behöver heller inte betyda att du är nationalist på något sätt enligt mig
  /17
 • Men snälla nån låt den sitta! Tror din mamma på riktigt att du är rasist för att du vill ha en svensk flagga. Den svenska flaggan på din bil betyder väl snarare att du är stolt över ditt hemland?! Aja säg till din mamma att hon kanske missförstod vad flaggan står för.
 • Tycker jag med.
  /Rudolf
 • Trams från din mamma om jag ska va ärligt, en så kallad foliehatt om du frågar mig. Vi bor väl ändå i Sverige? Flagga så mycket du vill.
  /Tjej 20
 • tycker verkligen inte den svenska flaggan är rasistisk den är som alla andra flaggor:)
  /tjej på 16 år
 • Alltså om du anser att du inte gör det för den skull. Men det har tyvärr blivit ett tecken för att man är nationalist, eller även SD. Så du måste vara ok med att otroligt många kommer ha förutfattade meningar om dig. Därför skulle jag själv aldrig haft det. >

  Men samtidigt så är det ju inte högerextrem egentligen. Så det kan också vara ett sätt att reclaima. Då är man riktigt modig!! Vill även poängtera att ha en svastika är inte rasistiskt, utan nacistiskt om något. Det är även olagligt, så det går inte direkt att jämföra med. 
  /16
 • Får jag fråga vad du menar med ”svarta” ? Varför kände du att citationstecken var nödvändigt? Sen gillar jag ej att en ska försvara sig genom att säga jag är inte rasist för att …. (en behöver inte komma med bortförklaringar för det låter så skevt).

  För övrigt så nej, det är ej rasistiskt att ha svenska flaggan. Dock, som någon skrivit, kan det upplevas som nationalistiskt vilket kan ses som negativt i olika sammanhang.
  /🔥🔥
 • låt den sitta kvar. rent bullshit de din mamma säger, svenska flaggan är inte rasistisk på något sätt alls!!
  /tjej 15
 • Nej den svenska flaggen är inte rasistiskt bara för att den är svensk. Det är som att jag skulle säga att prinsesstårtor är rasistiskt!!! Japp jag bannar alla prinsesstårtor nu…..
  /uhh

Mer på UMO

Egna berättelser

Jag är från Thailand och blir utsatt för rasism

Jag kommer alltid ha den thailandska sidan inom mig och jag kommer alltid ha sneda ögon. Jag kommer alltid att prata thailandska som f*n inte låter som ching chang chong!

Egna berättelser

Utsatt för rasism

Jag är rädd att jag inte kommer få mitt drömjobb på grund av att jag är svart, att jag kommer bli utsatt för våld eller hot på grund av min bakgrund.

Svara varandra

Jag vill sluta vara rasist, hjälp!

Jag själv har insätt att jag borde ändra på vad jag tycker om andra. Jag har även förstått att det jag tycker om andra är fel.

Till toppen av sidan