Hur vågar jag fråga mamma om bh?

Hallå!!! Hjälp!! Jag är en tjej på 13 år, och fyller 14 i år. Nu är jag den enda i klassen som inte har bh, och själv tycker jag att jag behöver det. Men jag vet inte hur jag ska fråga mamma. Har tänkt på det i någon vecka nu men det har inte blivit av. Jag frågade också mamma när jag ville börja använda smink, och nu använder jag det dagligen men vill verkligen ha bh, hjääälp!!!

/Anonym

Svar: 

 • Hej! Jag kommer ihåg när jag var i exakt samma situation som du. Jag var jättenervös men en dag när jag och mamma var på stan så tog jag som bara mod till mig och sa rakt ut "du, jag har tänkt att köpa en BH, men jag vet inte riktigt hur storlekarna funkar, har du lust att hjälpa mig?" Jag kommer fortfarande ihåg att mamma blev så glad av att jag hade frågat henne och det kändes bra att ha gått till henne först. 

  Jag vet några i min klass som inte sa något till sin mamma och de tyckte att det blev pinsamt att sen lägga BH:n i tvättkorgen osv. Mitt tips är att bara berätta för henne att du vill börja med BH. Om du tycker att det känns jobbigt kan du baka in det i en fråga typ "jag tänkte börja med BH men jag vet inte vilken affär som är bäst", då har du berättat samtidigt som du för samtalet vidare och du undviker pinsamma tystnader!! 

  Din mamma kommer inte att döma dig eller något för att du vill börja med BH, det är typ bland det vanligaste som finns! Lycka till och frivilliga kramar!!
  /Tjej, 19
 • Bara fråga henne så svårt är det inte, säg att du känner att du skulle behöva en bh eller så. Det kommer att ordna sig <3
  /Tjej 15

 • Kom ihåg att din mamma oxå har varit i din situation en gång, hon skulle ju oxå få sin första BH. Hon kommer inte att ta det som en stor grej, det är helt naturligt. Det är kanske enklare att prata med henne om hon är själv och på bra humör. Säga bara att du känner dej redo att köpa din första BH och att du behöver hennes hjälp. En mamma vill känna sig behövd, dessutom kommer du att behöva hjälp med att hitta rätt storlek.
  /Anonym

 • Din mamma kommer inte tycka det är pinsamt att du frågar, trots att du själv kanske gör det. Hon är van och har kanske frågat sin mamma en gång i tiden. Du kanske kan fråga henne när ni är och handlar, typ "kan vi kolla på bh:ar Också?" Så behöver det inte bli en så stor grej. Du måste ju inte be henne om lov. 
  /Tjej 15

 • Jag antar att din mamma har bh och det är ju normalt att använda det. Så jag ser inte riktigt vad problemet är, det är ju bara att fråga. Men om du tycker det är svårt så kan du ju börja lite mjukt och prata lite om att andra i din klass har bh och att du börjar få bröst och att du skulle vilja ha en. Eller nått. Tror inte att det är något problem! Oroa dig inte i onödan (säger jag som har generaliserad ångestsyndrom lol) men man borde verkligen inte oroa sig i onödan egentligen. (för mig var det inget jag tänkte på när jag frågade mamma om jag kunde få en bh) Kram.
  /tjej 19 år 

 • Jag tycker att du ska bara fråga henne. Det är inget att skämmas för.
  /Anonym

 • Jag köpte min första BH själv och tyckte det var sjukt läskigt. Önskar i efterhand att jag pratat med min mamma så hon kunnat hjälpa mig hitta rätt storlek. Om jag var du skulle jag säga något i stil med "jag vill köpa en BH men vet inte hur storlekarna fungerar, kan du hjälpa mig?". Om du tycker det är jobbigt att prata med din mamma kanske du kan göra det med en kompis.
  /Anonym
Till toppen av sidan