Hur säger jag till mamma att jag vill bo hos pappa?

Jag har skilda föräldrar sen flera år tillbaka och för ett tag sen berättade jag för mamma och pappa att jag vill flytta permanent hem till mamma. Men nu, drygt 6 månader senare, känner jag att jag vill bo hos pappa istället.

Jag undrar då, hur ska jag säga det till mamma? Jag vill inte att hon ska bli lessen eller tycka det är konstigt att jag helt plötsligt ändrat mig. Jag tror inte hon skulle förstå och hon är lite mer känsligare än pappa. Jag vill inte att vi ska börja bråka eller att det ska bli dålig stämning.
/Tjej, 15 år

 

Svar:

  • Jag har det också jobbigt med det. Mina föräldrar skildes och jag har inte varannan vecka utan får välja själv. Jag bor bara hos mamma och trivs bäst där men ibland frågar pappa om jag vill sova där och det gör så ont i mig att höra hans besvikelse i rösten. Han säger att det är helt okej men jag vet att han blir ledsen. Det gäller bara att ha skinn på näsan o våga säga vad DU vill!
    / Tjej, 14
  • Den enda lösningen är ju egentligen bara att säga det, krångla inte till det för då kan nog din mamma ta illa upp att du inte riktigt vågar säga det. Det blir ju bara till en större grej och hon undrar varför du inte de. Prata med din mamma lugnt eller skriv till din pappa hur du känner så kanske ni alla kan prata om det, och vem som helst kommer bli lite ledsen när man inte får ha sitt barn hos sig hela tiden. Men prata lugnt med din mamma säg hur du känner krångla inte till det så är ja säker på att hon kommer förstå.
    / 15
  • SÄG DET BARA! stick hem till pappa skicka ett sms och säg jag vill bo hos pappa nu. För du har alla rätt att bo hos båda dina föräldrar utan att någon av dom ska sätta stop. Ingen av som kan ringa till polisen för att hämta hem en eller anmäla till soc.
    /16 årig tjej som har varit med om det själv
Till toppen av sidan