Hur berättar jag för mina föräldrar om min kille?

Hej,

Jag tjej som är 15 år och ganska blyg av mig. Jag är tillsammans med en kille i min klass men vet inte riktigt hur jag ska säga det till mina föräldrar!

Skriv gärna tips på hur ni berättade att ni var kära/tillsammans med nån första gången för era föräldrar. Tack på förhand!

/ en blyg 15-årig tjej

Svar:

 • Säg bara som det är. Inget farligt kommer hända!
  /Anonym
 • Du behöver inte berätta det heller om du inte vill /17årig tjej 
  /Anonym
 • Du behöver liksom egentligen inte säga det till dem om du inte vill... Och det kan ju vara lite stelt att bara säga "Jag har fått en pojkvän som heter..." Jag skulle nog istället rekommendera att du och din kille ska bestämma att va någon dag. Under något tillfälle innan att ni ska va, t.ex. om ni äter middag, så kan du ju säga "Förresten jag kommer hem lite senare imorgon för jag ska vara med..." och om de då frågar något då så kan du ju leda konversationen till "Han är min pojkvän" eller så.
  På så sätt blir det antagligen mindre stelt och även mer naturlig konversation. Jag själv är ganska blyg av mig och brukar ofta vilja säga saker som jag inte får sagt. Mitt tips till dig är nog att bara låta dig börja konversationen och släppa trycket...Lycka till :)
  /Anonym
 • Hej där! För mig och min tjej så var det direkt inga problem. Men du kan ju börja med att bjuda hem han till dig eller följa med han hem. Och efter en tid så kommer nog dina föräldrar börja undra lite. Det är absolut inget att vara blyg över. Man måste våga prata ut med sina föräldrar ÄVEN om kan det vara om jobbiga saker. Och om dom inte börjar undra så får du ta dig mod och prata med dom. Tänk såhär (Vad gör det om 100år?) Lycka till!
  //Mvh en 15 årig kille
Till toppen av sidan