Panik - lämna sidan!

Funderar på att flytta till pappa

Jag är en tjej som snart fyller 18. Jag bor just nu varannan vecka hos mina föräldrar som är skilda, men senaste tiden känner jag att det börjar bli jobbigt att vara hos mamma då det enda hon gör är att klaga på mig och tjatar om varenda liten grej. Så jag funderar på att bara bo hos henne varannan helg. Att flytta på heltid till pappa känns elakt. Och hos mamma har jag alla mina kläder och saker.

Men nu till problemet. Jag är rädd att hon kommer bli arg på mig, och att hos pappa är ekonomin inte jättebra. Vad ska jag göra?

/Förvirrad tjej

Svar:

  • Hej, jag för står att det är jobbigt att välja för jag har samma problem. Jag har skilda föräldrar och har många gånger tänkt tanken att vilja bo bara hos min mamma. Men jag var för rädd, för min pappa är som en liten bebis ibland och blir sårad för allt. Det tog ett tag innan jag kunde acceptera att han och jag kanske olika. Men jag har fortfarande tankar att bo hos en men jag får se hur det blir i framtiden. Jag hejar på dig!
    /En deppig tjej, 14
  • Hejsan Svejsan! Jag tycker att du ska prata med din mamma, och jag har full förståelse till att du tycker att det är elakt att flytta till din pappa, och vara med honom jämt, själv är jag så. Men du kanske kan dela upp så att du är hälften hos din mamma och hälften hos din pappa. Eller så kan du sitta ner och prata med dina föräldrar, en i taget.

    Och förresten, har du hört talesättet: " Din vän får dig att gråta men din fiende får dig att skratta",?. Det menas att, när ngn vill dig bra så får man det inte alltid superkult, men din fiende gör allting roligt för dig. Och ens föräldrar älskar sina barn mer än ngt annat. Hoppas jag har kunnat hjälpa dig!
    /Kram, en tjej, 14 år
Till toppen av sidan