Panik - lämna sidan!

Föräldrarna ser bara mina syskon och inte mig

Hej! Jag är en tjej på tretton år och är mellan syskon i syskonskaran på tre barn. Jag har problemet att jag inte känner mig sedd av mina föräldrar. Det är som om de bara ser mina syskon. De enda tillfällena de ser mig är när jag gör fel.

Jag hjälper ofta till med många små saker i hemmet, men det nämner de aldrig. De tjatar ofta mer på mig om att jag ska hjälpa till med saker än mina syskon som gör färre saker självmant. Min lillebror som är nio behöver aldrig städa sitt rum själv, vilket jag var tvungen att börja med på heltid samtidigt som min storasyster, alltså när jag var åtta och hon tio. Har ni någon idé på vad jag kan göra för att synas mer hemma?

/Den osynliga flickan i Närke

Skriv ditt svar

Svar:

  • Hej vännen! Mitt absolut största råd är att prata med dina föräldrar om hur du känner. Förklara de sakerna du nämnde, jag är säker på att dina föräldrar inte vill att du ska känna dig utanför. Stor kram!
    /Från en 20 åring som haft liknande problem <3
  • Hej! Jag har faktiskt haft liknande problem. Jag tror inte dina föräldrar gör det här för att såra dig. De kanske ger dig mer ansvar eftersom de anser att du är mer ansvarsfull än dina syskon? Prata med de! Det hjälpte verkligen mig massor när jag pratade med mina föräldrar.
    /14 åring som hoppas detta hjälper
  • Hej, prata med dina föräldrar och såg precis som det är! Du har rätt och känna dig viktig för det är du. Dina föräldrar har säkert inte tänkt så mycket på de så de menar säkert inget illa. Lycka till❤️
    /Tjej14år
Till toppen av sidan