Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Fler som saknar bonusföräldern efter seperationen?

Min pappa och min ”bonusmamma” har varit ihop i cirka två år men min pappa gjorde slut i helgen. Jag tycker verkligen det här är så sjukt jobbigt då jag verkligen, verkligen tycker om henne och trivdes så bra när hon var här och hälsade på!! Nu kommer jag förmodligen aldrig få träffa henne igen, vilket känns hemskt. Hon var verkligen som en vän till mig och jag hade alltid kul med henne och vi skrattade mycket tillsammans.

Jag vill ju så gärna fortsätta träffa henne eftersom jag tycker om henne så mycket, men jag vet att det inte går. Tyvärr. Jag mår så dåligt över det här. Är det någon som varit i samma sits? I så fall, hur gjorde ni då och hur ”kom” ni över det? Fortsatte ni att hålla kontakten, i alla fall lite grann? Snälla hjälp mig!! Vad ska jag göra?

/Anonym, 14

Svar: 

  • Hej! just jag har inte varit i samma sitation som du men jag känner någon som har. och det bästa är ju förstås att du och din bonusmamma ska hålla kontakt eftersom du tycker om henne så mycket. ni kan ju chatta osv. och kanske träffas om ni vill. då kan vi fortsätta att skratta tillsammans!))) hoppas att det hjälpte!
    /lesbisk tjej 14
  • Jag vet precis hur det känns och har gått igenom det ett antal gånger, även med bonussyskon. Om du redan har hennes nummer så kan du ju skriva till henne att du vill träffas upp och fika eller något. Annars kan du fråga din pappa om hennes nummer, om du inte får det så går det nog att leta upp.

    Om du inte får träffa henne av din pappa så kan du ju göra det ändå i hemlighet (kanske när du är hos din mamma. Om hon inte vill det så är jag ledsen för dig). Har aldrig riktigt älskat någon av mina föräldrars partner, men två av mina föredetta bonusyskon var som mina riktiga syskon. Den ena är för ung för att ha mobil och det andra får inte ha kontakt med mig pågrund av sin mamma:(
    /Lesbean

Mer på UMO

ArtikelSkilda föräldrar

Det är ganska vanligt att föräldrar eller andra vårdnadshavare skiljer sig. Ditt liv kan påverkas på olika sätt av en skilsmässa, du kanske får byta skola eller flytta. Förändringar kan vara jobbiga. Men det blir ofta bättre efter ett tag, även om det kan ta tid.

ArtikelUMO frågar: Hur ser din familj ut?

Familjer kan se ut på många olika sätt. Man kan tänka olika om vilka som ingår i ens familj. Här kan du läsa vad andra har skrivit om sina familjer!

ArtikelFöräldrar som vill bestämma för mycket

Oftast känns det nog bra om dina föräldrar eller andra vårdnadshavare bryr sig om dig och ditt liv. Men ibland kanske du tycker att de lägger sig i för mycket. Det kan kännas som att de inte förstår att du har blivit äldre och behöver få mer frihet.

Till toppen av sidan