De säger att jag måste skicka nudes

Personer har hotat och sagt att jag måste skicka nudes. Jag känner inte dem men de har hotat att skada min familj om jag inte gör det. De skickade min adress som bevis på att de vet var jag bor. Hatar när folk skickar att jag måste skicka, jag gör såklart inte det. Jag får ca 15 st i månaden som säger att jag måste skicka. Jag vågar inte prata med mina föräldrar, vad ska jag göra?
/M

Skriv ditt svar

Svar

 • Skicka inte nudes till den där personen! Det finns en stor chans att situationen blir värre och att han/hon pressar dig med bilderna för att få mer. Det är inte ok! Be om hjälp. Jag lovar dig att personen bara vill skrämma dig och att inget farligt kommer att hända. Säg till dina föräldrar och anmäl personen (om du kan) för utpressning, det är emot lagen. Det finns alltid hjälp att få! Ha en bra dag!
  /Anonym
 • Absolut är du inte tvingad, om detta var på snap kan han ju sett din adress via snapkartan! Prata med en vuxen som du kan lita på!
  /A
 • Jag vill bara säga att det här INTE är DITT fel. Vad de här personerna gör är olagligt och fel. Ingen ska ge dig skulden för det här, du har varit i en pressad situation och dessutom under hotelse. Prata med någon, vänner eller någon annan anförtrodd person. Att gå till polisen är bäst tror jag, eftersom det här är ett brott du blir utsatt för. Jag hoppas att allt löser sig! ❤️
  /Tjej
 • Prata genast med en vuxen du litar på och polisanmäl personerna som hotar. Det är olagligt att hota någon och göra så här. Du ska inte göra som de säger. Om de är vuxna kallas det här för "grooming", det betyder att en vuxen kontaktar en för ett sexuellt syfte. Jag vet att du klarar dig ur den här knipan! Tro på dig själv! Svara inte dem! Blocka dem! Ge inte upp hoppet!
  /pojke
 • Prata med dina föräldrar eller med någon lärare i skolan eller nån vuxen du känner att du kan lita på!!!!
  /20
 • Berätta för dina föräldrar och gå till polisen. Du kan också gå till ungdomsmottagningen eller prata med någon på skolan om du fortfarande går i skolan.
  /21
 • Detta kommer låta väldigt jobbigt, men ta kontakt med kuratorn på skolan och prata med dem, de vet vad de ska göra, och jag är väldigt säker på att de kommer lösa det. Ni kanske gör en polisanmälan.  Om du inte vill polisanmäla är det ditt val, dock tror jag detta är sexuella trakasserier och hot och du bör ta kontakt med någon som kuratorn.

  Det som kan hända är att ifall du skickar bilder för att de ska sluta, vilket du skrev att du inte skulle göra, är att de kommer fråga efter mer. Eftersom de hotade dig och din familj så tycker jag att du ska polisanmäla dem. Ett mer personligt tips är att du tar bort sociala medier ett tag.
  /Kevin
 • Blockera dem och prata med någon vuxen. Du ska inte behöva stå ut med detta. Och bra att du inte skickar.
  /Tjej, 20
 • Anmäl personerna som hotar dig. Och snälla prata med dina föräldrar. Jag lovar att det kommer bli bättre och dom som hotar dig kommer att ångra sig. Du är stark så detta klarar du❤️
  /Tjej
 • Hej! Det här är ett väldigt allvarligt brott. Vad du än gör, svara inte, läs inte ens meddelandet. Ta kontakt med polisen omedelbart om du inte redan gjort det. Även om det känns jobbigt så bör du ta upp det med dina föräldrar. Hopas det löser sig!
  /En 16 årig kille
Till toppen av sidan