Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Läraren som varit mitt stöd ska sluta!

Det finns en lärare på skolan som jag kunnat prata med i ett år ungefär, men på måndag är det sista gången jag träffar honom. Han har varit ett stöd för mig när jag mått dåligt. Han har hjälpt mig hitta vänner och har funnits där för mig. Han ska sluta på min skola för att han ska plugga vidare, jag vill verkligen att han ska fortsätta jobba på min skola. Han är den enda person jag kunnat lita på.

Vad ska jag säga till honom på måndag den sista gången jag ser honom? Ska jag berätta hur jag mår för någon annan lärare på skolan eller inte? Snälla svara jag måste veta vad jag ska göra.
/Maya

 

Svar:

 • Jag tycker att ni kan hålla kontakten. Om du mår dåligt kan du skriva till honom. Har du tur så svarar han.
  /Thilde
 • Men oj vad jobbig jag har varit med om samma sak. Det är du kan göra det är att du tar det lugnt och försiktigt och prata med dina föräldrar och de andra vuxna på din skola det kommer bli så mycket enklare då och med tiden så kommer du mår bättre jag lovar exakt samma sak
  /Eira
 • Jag har vart med om samma, min lärare som ja typ har kunnat prata om allt om har precis slutat för att hon skulle plugga historia. Men ja skulle ändå byta skola.
  /Någon
 • du kanske kan på något sätt hålla lite kontakt med honom och fortsätta prata eller skriva med honom när du mår dåligt. när du ser honom sista gången tycker jag att d ska berätta att du verkligen kommer sakna honom väldigt mycket. om det finns en kurator på skolan så kan du prata med kuratorn kanske. och jag vet att det alltid kan vara jobbigt när en lärare som betyder mycket för än inte ska jobba kvar länge men då får man göra det bästa av situationen. men kom ihåg det kommer lösa sej och gör det som känns rätt och bra för dej! hoppas allt löser sej
  /Ingrid
 • Det låter inte som en dålig idé att säga till nån annan lärare hur du känner för då finns det möjlighet att du får hjälp och om skolan inte verkar förstå eller ta bästa möjliga ansvar så prata med dina föräldrar eller äldre syskon om du litar på dom för att försöka hitta nån lösning. Tyvärr försvinner människor vi tycker om temporärt eller permanent av olika anledningar men försök att inte sörja för länge för din egen skull utan försök minnas din lärare med allt fint det har fört med sig för han vill bara att du ska ha det bra och vilken tur att han har hjälpt dig att hitta vänner! Ta vara på dessa vänner och ge en stor kram till läraren sista dagen<3
  /hoppasattdufickhjälpitid<3

Mer på UMO

ArtikelUMO frågade: Vem pratar du med för att få stöd?

UMO ställde frågan "Vem pratar du med om du till exempel mår dåligt eller oroar dig för något?" Här är några av svaren.

ArtikelVem kan man prata med?

Alla har det jobbigt och behöver stöd ibland. Ofta brukar det hjälpa att prata med någon. Du kan till exempel prata med någon du känner, någon som jobbar med unga eller med en stödverksamhet på nätet.

Stöd på telefon, chatt och mejl

Här hittar du listor med ställen du kan ringa, mejla eller chatta med. Du kan kontakta dem om du har frågor, vill få stöd eller bara behöver få prata med någon.

Elevhälsan

Här hittar du information om elevhälsan. Kolla på din skolas sajt eller informationskanal om du vill veta hur du kontaktar elevhälsan. Eller fråga en lärare.

Ungdomsmottagningen

Här hittar du innehåll om ungdomsmottagningen.

Till toppen av sidan