Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur vågar jag söka hjälp för ångesten och mobbningen?

Jag har gått igenom en del saker i mitt liv typ mobbning som pågick i ca 4-5 år, och jag har inte riktigt fått prata ut om detta. Jag känner att jag verkligen skulle behöva göra de men jag vågar inte och jag vet inte vem jag ska vända mig till. Jag har en jättebra familj som jag älskar och en bästa vän som jag litar på till 100%. Men jag vill inte prata om det med dem, och jag vågar inte söka hjälp till en kurator eller liknande för det känns som mina problem e onödiga och det känns som om jag kommer bli dömd.

Mobbningen har satt spår i mitt liv och påverkar mig än idag även fast det var ca 5-4 år det slutade. Jag har haft ångest ända sen 2an med svårt att andas och det sitter kvar och jag går i 9an nu. Jag har socialfobi och jag tror att det också har en koppling till mobbningen. Men jag har har så mycket tankar o saker jag vill prata om men jag vet inte hur jag ska våga att ta steget att göra det! Jag ber om ursäkt om jag har skrivit konstigt men skriver detta efter en ångest attack och klockan är 02:31 så AA. Skulle bli så tacksam om jag kunde få tips om hur jag skulle våga ta hjälp❤️

/Ångest fylld tjej

Svar: 

  • Jag tycker att du ska prata me en kurator eller me dina familj
    /19
  • Hej! Jag tycker att du ska prata med någon om dina känslor. Till exempel din skolkurator eller någon på en ungdomsmottagning. Du behöver inte vara orolig att du ska bli dömd av den du pratar med, det är ju den personens jobb att finnas där för dem som mår dåligt. Kram och lycka till 💛
    /Tjej, 13 år
  • Hej, gå till ungdomsmottagningen eller bup! Jag har haft samma problem som du med social fobi! Nu har jag fått medicin och pratat med terapeut och jag är en helt ny människa! Du är INTE ett onödigt fall, jättemånga går till ungdomsmottagningen för detta!
    /Mvh❤️Tjej

Mer på UMO

Egna berättelserVåga be om hjälp

Idag så är jag mer än 100 dagar+ skadefri och jag känner mig grymt stolt!

ArtikelOm du blir mobbad

De flesta mår dåligt av att bli mobbade. Mobbning kan påverka dig så mycket att du börjar undvika situationer där mobbarna finns. Men ingen ska behöva gömma sig för att andra mobbar. Du har rätt att få hjälp så att mobbningen slutar.

ArtikelÅngest

Nästan alla känner ångest ibland. Du kan få hjälp om ångesten gör livet jobbigt för dig.

Till toppen av sidan