Vi måste ha med en telefon till skolan. Jag skäms över min. Vad ska jag göra?

Jag har börjat på en ny skola och våran musiklärare har sagt att vi måste ta med oss telefonerna på fredag. Men våran familj har inte råd meden Iphone eller någon Samsung med stor skärm och jag skäms över min lilla halvtrasiga telefon. Vad ska jag göra?

/Anonym

Svar

 • Du kan alltid säga att du glömde den hemma. :)
  /Anonym

 • Stå upp för den telefon du har och om någon klagar på den så fråga om du får låna deras.
  /Anonym

 • Du kan kanske prata med någon vuxen på skolan så ni tillsammans kan komma på någon bra lösning.
  /Anonym

 • Hej! Alla har inte råd med en dyrare telefon. Jag tycker inte du ska behöva skämmas för vilken telefon du har. Jag har en samsung med stor skärm och får kommentarer om min telefon. Om de andra eleverna frågar dig varför du inte har en smartphone så kan du svara tex såhär: -"Vadå måste man ha det eller?  Min fungerar och jag är nöjd med det".      Annars kommer du säkert på något själv att säga. Eller så är det ingen som bryr sig om vilken telefon du har. Det löser sig. Lycka till! 
  /Kattälskaren

 • Jag fattar om du skäms eller tycker att det är jobbigt att din familj inte har råd med en ny mobil till dig, mobiler kostar mycket och är ett jobbigt ämne, en statuspryl som man bara ska ha. Mitt förslag till dig är att du tar ett snack, pratar lite med din lärare om din situation, hen kan inte kräva att ni ska ha mobilerna med er. Prata om att du kanske skulle kunna få låna någons, kanske musiklärarens mobil? Och om du tar med din mobil som du har nu till lektionen, så låt inte någon kommentera den! Eller strunta i att de kommenterar om de gör det! Det är många som inte har råd med mobiler, jag har ex. fått ärva mobiler av min pappa och andra släktingar.
  Hoppas det går bra för dig! Stå på dig!
  /Anonym
 • Ta upp det med din musiklärare och säg att hur det känns för dig! Det kanske känns läskigt, men det är inte okej att säga till klassen att alla ska ta med gruppen. Det är alltid några som inte har råd med så dyra telefoner! Du kanske räddar någon mer när du säger till. Styrkekram!
  /Anonym

 • Vet hur det känns, för hade det så när jag var yngre.
  För det första: Din musiklärare kan inte kräva att alla elever har en smartphone med dess alla effekter. Jag förstår att det känns hemskt sådär inför vännerna.
  MEN. Vänner byggs inte via telefonmodeller. Är dina vänner tillräckligt kloka nog att förstå det tänker de istället på hur DU är, inte din telefon.
  Skulle det vara så att dina vänner retar dig för din telefon -då vet du var du har dom! Då vet du att de prioriterar prylar före riktiga vänner.
  Hoppas att du på något sätt förstår min poäng. Kram!
  //Tjej

 • Min första tanke var vad spelar de för roll om 10 år. Så många saker jag har gråtit över men i slut ändan är allt lugnt. Jag har kompisar men en gammal telefon och de är ingen person som har sagt något. Du kan säga att du lägger hellre pengar på roliga saker än en sak!
  /Anonym

 • Hej! Du behöver inte skämmas för att du inte har en iPhone/samsung, eftersom mobiler är inte det viktiga i livet, och att dina föräldrar inte har råd med det är inte heller något att skämmas över, dina föräldrar kanske ger dig all kärlek till dig som andra i din skola kanske inte får av sina föräldrar. Utan de får mest de dom vill ha till exempel dyra saker o vad det nu är. Men va nöjd med det du har och bli inte ledsen över det. Du kan antingen säga till din lärare att din telefon är på lagning eller att du inte ville ta med dig den för att du va rädd att ngn skulle sno den .;))

 • Prata med din musiklärare om varför ni måste ha med era telefoner. Prata också med hen om din telefon och att du skäms över den. Hen kommer förhoppningsvis att förstå din situation och hjälpa dig!
  /Anonym

 • Du ska inte behöva skämmas över din mobil. :( Fast om det är så att du gör det finns det olika saker du kan göra:
  -Säg att du glömt den hemma
  -Att den är trasig
  -Skriv eller säg till läraren i för hand och berätta att du inte känner dig bekväm med att ta med dig den.
  -Dina föräldrar har tagit ifrån dig den ett tag.

  Hoppas detta hjälper!
  /Anonym

 • Hej! Du kanske kan fråga nån kompis ifall du kan få, eller låna hens förra mobil (ifall den har en ny).
  /Anonym
Till toppen av sidan