Panik - lämna sidan!

Vad kan jag göra med vännen som mår dåligt, nu under corona?

Vad kan man hitta på att göra med vän som mår dåligt, nu när man inte kan göra så mycket? Tack för svar!

/Anonym

Svar: 

 • Skicka blombud. Snacka på skype.
  /Magikern Micke
 • Titta på film tillexempel, går bra för mig.
  /Susann k
 • Hej, förstår dig då jag också har en vän som mår dåligt och som jag inte kan träffa för tillfället. Det jag gör för att få min vän att må bättre är att varje dag dela positiva inlägg på instagram där det påminner om hur bra hen är, och även skriver med hen. Och är alltid där då de öppnar upp via text för att min vän ska kunna förstå att jag bryr mig om hen. Hände även att jag här om dagen lämnade en bukett med blommor och skrev ner ett litet meddelande i påsen jag gav de samt gav hen lite mer saker. Alltså rekommenderar jag dig då att du gör saker för att din vän ska kunna förstå att du bryr dig om hen!!
  /D
 • Hej! Du kan prata på till exempel Skype för att göra så att vännen inte känner sig ensam när hen mår dåligt. Du kan även skicka bilder på dig och din kompis för att göra så att hen tänker på vänskapen mellan er istället för att tänka på att hen mår dåligt. Om det är en vän som bor nära dig så kan du ta en promenad och snacka.
  /M
 • Du är inte ensam med det där problemet. Ni kan träffas ute och promenera lite. Det är tryggt. Du kan försöka prata lite med henne om svåra känslor och stödja henne. Kanske du kan skicka meddelande via sociala medier. Hoppas att koronan går över snabbt!
  /Lena
 • Fråga om din kompis vill hänga med ut och spela tillexempel fotboll.
  /Anonym
 • Du ska prata med någon du har förtroende för. Gå till kuratorn eller skolsköterskan. Eller till en lärare eller moster. Prata lite med någon kompis eller kompis förälder.
  /Sassa
Till toppen av sidan