Tänker ni också på döden?

Är det bara jag som tänker ofta på döden och undrar vad som händer efter döden? Jag tänker ofta på döden och vill inte lämna mina nära och kära.

/14

Svar:

 • Ibland tänker jag på döden flera gånger om dagen, men inte alltid vad som händer efter utan snarare när jag skulle kunna vara ”nöjd” med att dö. Vad jag vill göra innan jag dör och så. Jag tänker inte så väldigt mycket på släktingar ärligt talat, men ibland.
  /Anonym

 • Meh jag tänker sällan på döden. När det händer så händer det. Det bästa man kan göra nu är att njuta av livet och vara lycklig.
  /Tjej 15 år

 • I vanliga fall försöker jag alltid trycka bort sådana tankar, men det senaste har några släktingar gått bort, så då har jag också tänkt väldigt mycket på det. Undrar vad som händer efteråt och om de är glada, och är livrädd för att förlora de som står mig närmast. 
  /Anonym

 • Jag tänker inte så mycket på att jag ska lämna släktingar eller så, och jag är sällan ledsen över döden. Men ibland undrar jag hur det känns att inte känna något alls. Liksom, hur känns det att inte kunna tänka? Det undrar Jag, och det är en sån sak man bara inte kan förstå hur mycket man än tänker på det. På ett sätt har jag nästan enklare att tro på återfödelse än att man bara försvinner.
  /Anonym

 • Jag tänker väldigt ofta på döden, både på vad som händer efter döden, men också att man åldras och hur det är att dö. Ibland vill jag dö, men så tänker jag på alla min nära och kära och hur många jag faktiskt älskar och förstår att jag aldrig kommer att ta mitt liv, utan det får hända naturligt (även om jag är rädd för döden och andras död, som när mamma kommer dö t.ex.)
  /tjej 19 år

 • Aa tänker också så. Blir så rädd när jag tänker på det att få lämna världen och hamna någonstans 
  /Anonym

 • Ja, jag tänker också på döden och eftersom jag är en troende person så är jag inte orolig för att dö. Det som händer efter döden är att alla vi får vårt belöning om du har gjort bra av dig då kom du att få bra belöning och om du gjorde dåliga saker så blir det tvärtom. allt som födds ska också dö. människor varelse är dödliga.
  /Anonym

 • Nej det är inte bara du, jag tänker på döden minnst 10 gånger på dan.
  /Anonym
Till toppen av sidan