Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Mår dåligt av att vara min kompis "kurator", vad ska jag göra?

Jag har en kompis som verkligen mår skitdåligt, eftersom att jag och mina vänner är några av hennes närmaste så blir det så att hon lastar alla sina problem på oss. Själv så är jag en väldigt känslig person och detta blir alldeles för mycket för mig att ta in varje gång. Det känns som att våran vänskap är byggd på att jag är som en sorts kurator för henne och jag blir ledsen av detta.

Jag känner att jag inte kan gå fram till henne och säga detta eftersom att jag är rädd att hon skulle bli väldigt sårad, hon mår redan så dåligt så att hon sj*lvsk*d*r och vill inte göra det värre.

Om någon har varit i en liknande situation hur kom ni ur den? Tacksam för svar <3
/Hjälp😭

Skriv ditt svar

Svar:

 • Prata med en vuxen i din omgivning!
  /En hjälpsam själ
 • Ändra konversation till något annat och om det inte går säg till typ kan vi ta det senare eller säga det rakt ut ❤️
  /Is
 • Har hänt mig också! Du/ni MÅSTE prata med en vuxen, att ta tag i sånt som barn är väldigt svårt och krävs sjukt stark mentalitet och jag antar att många unga inte har den starka mentaliteten. Jag hade en vän som bara kastade skit på mig dag ut och dag in, jag klarade mig bra i ca ett halvår med skiten jag fick på mig och allt skolarbete däremellan. Sedan från ingenstans en dag gick jag in i väggen (tappade livet helt och det kändes som att livet var över, detta hände mitt under en lektion och jag bara satt och skrek rakt ut medans alla andra bara undrade vad jag gjorde) det slutade med att jag inte kunde gå till skolan på en månad för att jag lade mina dagar hos en psykolog där NÅGON kunde hjälpa MIG.
  /09aaa
 • Jag tycker att du kan säga till din kompis att hon borde gå till en kurator eller liknande eftersom de kan ge professionell hjälp och då börjar hon förhoppningsvis må lite bättre iaf. Kom ihåg att du inte är ansvarig för någon annans välmående, speciellt inte om det går ut över dig❣️
  / 🍓
 • Gå till riktiga kuratorn på skolan.
 • Jag skulle säga att du måste prata med en vuxen om det för annars kan det bli att man själv mår väldigt dåligt för man lägger på sig någon annans problem och bär på de själv och det ska du inte behöva göra!
  /A
 • Va tydlig med att du bryr dig och att du vill hennes bästa, men att du blir så starkt påverkad av hennes mående och att du behöver kunna umgås utan att det blir för mörkt ibland också. Man kan vara ärlig och respektfull på samma gång.

  Oftast så är man inte medveten när man mår så dåligt att ens vänner får bära mycket av ens mörker. Beskriv att du är glad att hon litar på dig och vänder sig till dig när hon är som mest sårbar, samtidigt som du ändå ger dig själv utrymme och gränser. Det blir inte bra om du fortsätter låta detta mönster pågå tills du kanske blir arg på henne för att du är så trött på all negativ energi . Det är ju även ditt ansvar att sätta gränser och inte bara hennes. Bådas ansvar.
  /Erfaren
 • Hej!! 👋 Jag har också haft en kompis som har mått dåligt, jag tycker att du borde säga att hon kanske ska gå till en riktig kurator och prata eller med en annan vuxen hon litar på. Du borde också prata med en vuxen!! ❤️ (vet att alla säger det, men ja). Kämpa på och hoppas att både du och din kompis kommer må bättre!!
  /Tjej 11 år
Till toppen av sidan