Panik - lämna sidan!

Någon annan som känner sig tom och missförstådd?

Jag skriv nyss min livshistoria om allt jobbigt jag gått igenom men kom fram till att jag inte har någon fråga. Jag vill bara att någon ska lyssna, att någon ska förstå. Jag känner mig så missförstådd. Folk fattar inte, ingen vet men alla tror att de är experter. Trött på att vara missförstådd, trött på att vara fullt tom, trött på mig. Snälla säg att jag inte är ensam.

/Totte

Svar:

  • Hej! Självklart är du inte ensam. Det finns säkert fler som känner likadant som du även om det inte känns så. Jag tycker att du ska gå till en ungdomsmottagning eller liknande och prata med någon. De som jobbar där är ju där just för att lyssna och finnas för dem som har det svårt. Du är värd att bli lyssnad på och värd att få må bra! Lycka till!
    /Tjej, 13 år

  • Jag vet exakt hur du känner eftersom jag själv känt mig så under en viss period men du är inte ensam. Det finns miljarder folk där ute som du kan prata ut med hur länge som helst, kanske inte din familj eller några där du bor utan kanske till och med utländska, man kan skriva med bara för att ha någon där! Det kommer med tiden då man skaffar nya vänner som du känner dig trygg med och är bra lyssnare.
    /Alice

  • Klart du inte är ensam! Jag har också känt så. Jag har aldrig haft någon att prata med som mina föräldrar. Min mamma slår mig och pappa är alkoholist. Du kan gå hos skolkurator. Det ända hon gör är att lyssna och kan ge några små råd ibland. Det är viktigt att du pratar med nån du känner dig trygg med.
    /ANONYM 13 årig tjej
Till toppen av sidan