Mitt första låga betyg!

Hej!

Häromdan så fick vi tillbaka våra gamla so prov. Jag hade missat en stor del och fick därför bara ett D. Jag mår så dåligt över det. Har aldrig fått så dåligt på ett prov. Jag går bara i sjuan men ändå. Vad ska jag göra för att släppa det?

/Anonym

Svar:

 • Jag kan verkligen känna igen mig. Jag är inte heller van vid låga betyg. Mitt tips till dig är att tänka på att du kommer att få nya chanser. Särskilt när du bara går i sjuan, du kommer att ha hela åttan och nian på dig att visa vad du kan. 

  Antagligen kommer just det här provet inte spela någon roll i slutändan. Jag vet att det kan kännas jobbigt, men försök att inte tänka på det så mycket.Ha det bra!

  /Anonym

 • Jag vet hur det känns, gjorde ett matteprov nu i veckan och lyckades knappt med alla e-uppgifter. Matte är mitt sämsta ämne men jag blev ändå väldigt upprörd över det. 

  Tänk på att resultatet på provet inte är ditt slutbetyg, och dessutom är sjuan ett ganska stort steg från sexan, då många tappar i betygen. Jag gick till exempel från A-C i svenska som är mitt favoritämne. Lycka till! 

  /Anonym

 • 1. Det är mer än godkänt och det är inget att behöva skämmas för, det är bättre än att ha icke godkänt.

  2. Längesen var E på nummer 3, så D är ju bättre. 

  3. Det är heller inte hela världen att du inte fått exakt det betyg du ville ha, det är bättre än att du får ett F. Det är liksom bara 7:an. Jag gick i 7:an förra året och det gjorde inget att prover blir D, det är bara bra och bättre än E.

  4. Du ska hellre vars stolt över ditt betyg och tänka hur du kan göra nästa gång och att det är långt kvar till 9:an.

  /ANONYM

 • Jag förstår dig verkligen. Jag brukar inte heller vara nöjd föräns jag fått ett A eller alla rätt, eftersom att jag vet att jag kan göra bättre. Tänk till exempel på att du bara går i sjuan nu, det är två hela skolår kvar. Stressa inte och ta det lugnt, gör ditt bästa och fokusera på att få godkänt istället. Det kommer gå jättebra för dig! Kram!
  /Anonym

 • Jag har bara E:n och 1 enda C så du ska inte klaga -_- 
  /Anonym
Till toppen av sidan