Panik - lämna sidan!

Ledsen och arg varje kväll

Jag blir typ jätteledsen och arg varje kväll och jag vet inte vad det beror på. Och då börjar mina föräldrar småretas så att jag börjar skratta, fast sen blir jag bara argare. Är det nån som känner samma?

/Anonym

Svar:

 • God dag, jag vet hur det känns. Alla de negativa känslorna blir starkare på kvällen och man mår allmänt dåligt. Mitt bästa tips (som brukar funka utmärkt för mig) är att du går till ditt rum, sätter dig på ett bekvämt ställe och fyller din hjärna med nya kunskaper som intresserar dig.

  Det får din hjärna att fokusera på de nya kunskaperna som du just tagit in och därmed så glömmer du bort att du ens varit ledsen/arg. Och det där med att dina föräldrar småretas är inte okej och det bör du ta upp med någon.
  /en aningens annorlunda individ
 • Hejsan vännen, Jag känner också samma sak och jag tycker samma sak som du. Men ett tips som jag brukar göra är att, lägga handen över hjärtat och över magen, sen andas jag sakta in i fem sekunder, håller andan i fem sekunder och släpper ut den i fem sekunder. Ännu ett tips är att göra det fem gånger per dag. Jag vet, det blev för mycket femmor. Anyway, det hjälper oftast.
  / Tjej, 14 år
 • Jag känner mig även ganska ofta ledsen och arg och min familj brukar även då småretas, vilket inte gör saken bättre. Du måste försöka hitta något som lugnar ner dig bara. Musik är vad som funkar för mig!
  //Anonym
 • Jag kan också känna så. Men när du känner att du blir arg eller ledsen så gå in i ett enskilt rum och få ut all din ilska och sorg. Gråt ut, och försök ta det lugnt. Var inte runt andra människor, ibland behöver man kanske mer tid för sig själv
  /Anonym
Till toppen av sidan