Jag mår jättedåligt, jag är helt utfryst i klassen

Hej!

Jag mår jätte dåligt för att jag är helt utfryst i klassen. Typ ingen säger ens hej till mig när de ser mig i skolan (förutom lärarna). Jag har inte en ända vän. Jag är alltid ensam på håltimmar och i själva klassen.

Detta beror inte på mitt utseende för jag ser rätt bra ut, utan det beror på min blyghet.

Jag vet inte vad jag ska göra?

Jag känner mig väldigt ensam och utanför samhället. Jag är inte mobbad, men man kan säga att i folks ögon är jag osynlig. Särskilt i skolan. Jag går i högstadiet.

Jag gråter typ varje natt över min ensamhet.

SNÄLLA VEM SOM HELST HJÄLP MIG😢😢😢😢😢😢😢😢😭😭😭😭😭😭

Svar

 • Jag förstår verkligen att det känns jobbigt att vara så ensam. Finns det någon i klassen som verkar schyst, som du kan försöka prata lite med? Jag förstår om det känns svårt eftersom du säger att du är blyg. Kanske kan du börja med att säga hej och sen bli modigare? Om du har försökt prata/hälsa och de andra i klassen fortsätter frysa ut dig, tycker jag att du ska prata med någon vuxen i din närhet, för det är absolut inte okej. De kan isåfall hjälpa dig att hitta en lösning, för du ska inte behöva känna dig så ensam. Kom också ihåg att det aldrig är ditt fel att du blir utfryst. Lycka till och ta hand om dig! <3 
  /17-åring

 • Hej! Vad jobbigt för dig! Här är mina tips: Prata med din vårdnadshavare, förälder eller föräldrar.  Vill du inte det så kan du prata med skolkuratorn eller din lärare. Dem är skyldiga att lyssna och att hjälpa dig.
   Det är helt okej att vara blyg, och dina klasskamrater gör fel. Om någon är blyg så kan man fråga om den vill vara med lite oftare, inte bara ignorera den blyga som dina klasskamrater gjorde. Försök även att prata med någon i klassen och säg hej, sen kanske ni kan bli kompisar. Annars så får du prata med nån vuxen du litar på.
  Lycka till!
  /tjej

 • Hej!!
  Är i samma situation i min klass men jag brukar vara med kompisar i andra klasser när vårat schema matchar ungefärligt. Har du kompisar i andra klasser som ungefär matchar ditt schema? Då kan du hänga med dom på raster/lunchen/håltimmarna :) Hoppas detta va till nån hjälp. Stödkramar till dig 😊
  /Anonym
Till toppen av sidan