Panik - lämna sidan!

Hur kan jag få ut min ilska på tanten utan att såra henne?

Hej!

I måndags var jag ute och skottränade (hockey) kl 22:30-23:00. Det lät lite gran men inte så högt tycker jag. Men vid elva tiden kom det ut en tant I 60 årsåldern och skrek ''hur FAN kan du stå och spela hockey när folk försöker sova, nu tar du ditt JÄVLA mål härifrån!''. Jag tycker inte att det är fel att hon säger till om hon tycker att jag väsnas, men sättet hon sa det på gjorde mig ledsen. Hon svor ca 10 gånger om mig och mitt mål.

Jag blev först väldigt sur och funderade på att låta lite dryg och ropa godnatt då! Men jag gjorde inte det, jag gick in istället. När jag kom in så började jag gråta lite för jag är en ganska känslig person och tog verkligen åt mig alla svordomar och det som hon skrek. Sedan blev jag arg, och svor i mitt huvudet. Jag ville slå sönder alla hennes rutor, busringa henne, lämna otrevliga brev och en massa.

Tycker ni att hon gjorde rätt som sa det på ett riktigt otrevligt sätt? Vad ska jag göra? Ska jag fortsätta träna på dagtid, för jag behöver bli bättre på att skjuta eller bara strunta i det? En annan konstig sak jag gör är att jag sitter och lyssnar på sorglig musik och sitter gråter över det som hänt och tycker synd om mig själv, är det ens normalt?

Jag vill verkligen ha hjälp! Hur kan jag få ut min ilska på tanten utan att såra henne för allt jag kommer på är att vara dum och otrevlig tillbaka? Fast det känns som att hon förtjänar det eftersom att både hon och hennes man ser ut som två riktigt otrevliga människor. Snälla hjälp, vad hade ni gjort?


/ Ledsen, arg tonåring. Snart 15 år:)

Svar:

  • Det låter lite dumt att såra henne, men jag håller med dig, onödigt att skrika så hon hade kunnat vara lite snällare. Jag hade också gråtit. Förstår att du känner att du vill ge igen, hade jag också gjort men det känns ju ändå väldigt dumt. Jag brukar också lyssna på musik men inte gråta bara om jag tänker på något sorgligt. Det kanske är bra att du gör det, jag menar att du får gråta ut. Är du ensam när du gråter till sorglig musik?
    /Också snart 15 år:)
  • Oj, vad tråkigt. Hade också blivit fundersam och upprörd. Hon har ju rätt fast det var ju ändå otrevligt sagt. Tycker synd om dig. Att hon och hennes man ser ut som två riktigt otrevliga människor (två surkartar) kanske är för att dem inte mår så bra egentligen. Försök att inte bry dig det går över. Hoppas du mår bättre nu.
    /Lovisa
Till toppen av sidan