Hur gör ni för att lämna in uppgifter i tid?

Vilka pluggstrateger har ni när det gäller mycket plugg och stress? Vad gör ni för att minska tidslöseri? Hur gör ni för att lämna saker och ting i tid? Alla svar och tips tas tacksamt emot 😊

/ M

Svar:

 • Jag går på gymnasiet och jag brukar alltid skriva in när mina uppgifter ska in i en kalender. Jag brukar även göra uppgifterna en vecka innan inlämningen (om det inte är så att man inte har så mycket tid att göra den) men en sak plugga aldrig dagen innan något prov för det är ganska stressigt eller om det är en stor uppgift och du gör den dagen innan kan det bli väldigt stressigt.
  /tjej 17år
 • Man har ju fått höra att man ska plugga i tid och gå till baka i uppgifter! Men det ända som fungerar för mig är att jag har tex godis sedan när jag har läst tex en sida så får jag ta en godis. Jag brukar även kopiera ut små sider från boken och stryka under med en understryknings penna på det viktigaste, då är det bara att innan provet kolla på orden som man strygit över.
  /Tjej 14
 • Jag gör varje vecka en ”checklista” där jag bockar av dem grejer jag är klar med. Ganska satisfying, jag brukar även göra som en ”mätare” som jag färglägger längre och längre ju fler uppgifter jag är klar med, men det är ju lite overkill kanske Hahah. Jag lyssnar även på musik under tiden.
  /15 tjej
 • Jag tar och pluggar 10 min eller mer en dag och dan efter det kollar jag om jag kan allt det och sedan stressar jag inte nå mer över det t.ex jag läser franska och jag kör den metoden och jag får A på alla läxor och prov i just det ämnet för mig funkar det. jag brukar också göra en lista med allt som ska in och planerar då in så jag har mycket tid för allt
  /Madelene
 • Jag brukar göra uppgifterna jag ska göra och finslipa på slutet. När jag gör glosor gör jag lappar det funkar faktiskt väldigt bra för du lär dig vad orden är då, trodde inte att det funkade men har upptäckt att det är riktigt bra. Jag brukar lyssna på musik medan jag jobbar, har jag för högt får jag jättesvårt att koncentrera mig så lagom brukar bli bra. Du kan också rita bilder till orden så att du kan koppla orden till bilderna om du gillar att rita.
  /Mattetjuren eller kon?,hihi
Till toppen av sidan