Panik - lämna sidan!

Hur blir jag mindre stressad över prov?

Hej,

Jag är en kille på 13 jordsnurr. Det finns en sak jag inte gillar med mitt liv. Det är att jag alltid blir stressad inför prov. Det leder till att jag presterar sämre och mår dåligt över betygen. Har ni möjligt vis några tips till mig?

PS. jag tål kritik.

/Pluggnörden som mår dåligt

Svar: 

  • Hej! Så tråkigt att det inte känns bra. Jag är själv värsta plugghästen och matte är mitt favoritämne. Men i matten går det inte så bra. Idag fick jag ett D på ett matteprov. Trots att jag inte var stressad. Jag hade pluggat jättemycket och det kändes så bra att jag trodde jag skulle få ett B. Men så blev det inte ochjag blev jätteledsen. Jag grät. Men då måste man gå igång till nästa prov. Fråga läraren. Vad gör jag fel? Om man är stressad innan ett prov så brukar jag testa att äta. Funkar superbra för mig. Ät gärna en citrusfrukt, typ clementin eller apelsin för de innehåller mycket C-vitamin som man blir piggare av. Jag blir det iallafall. För jag brukar känna att ju tröttare jag är, desto nervösare och mer stressad blir jag. Lycka till med ditt nästa prov!😀
    /13-årig plugghäst
  • Nån som vet hur det är att vara stressad över skolan? Jo den här tjejen. Jag har tillbringat för mycket tid gråtandes för att jag är så stressad över skolan eller livet för den delen. Ta det inte så allvarligt. Det är grundskolan. Du kan höja betyget till nästa termin. Betyget är bara för att komma in på gymnasiet. Bränn inte ut dig nu. Du är 13 du ska orka åtminstone 3 år till av högstadiet. Sen kommer 3 år av gymnasiet som du också ska orka. Vad som har hjälpt mig mycket är "du kan inte göra mer än ditt bästa". Om du gör ditt bästa kan ingen komma och säga att du inte försökte hur långt det sen räcker är ingenting du kan styra. Sen brukade jag försöka tänka så länge jag får E är det bra. Allt över är bara en bonus.
    /Ebba
  • Försöka att plugga klart långt innan provet så att du känner dig säker på allt och ät en god frukost på morgonen, gå upp i tid så att du kan ta dig lungt till skolan och slippa stressa på morgonen. Sov ordentligt under natten.
    /Lycka till och ätt god frukos/frukost tjejen 14 år😀
Till toppen av sidan