Tips på hur jag kan släppa mobilen?

Jag håller på med min mobil väldigt väldigt väldigt mycket! Jag kan inte vara ifrån den hur än jag gör! Jag är rädd att jag missar något om jag inte är den på! Hur ska jag lära mig att kunna släppa telefonen och låta den vara?? För när jag har tråkigt håller jag på med den hela tiden och det känns då som att jag har blivit mobilberoende av den!! Jag vill kunna lära av mig hur jag kan vara ifrån den men jag vet inte hur jag ska göra med det! Kan ni ge mig ett tips på hur jag kan göra?

/ Marie

Svar:

 • #relate
  /swag yolo
 • Lås in den i ett kassaskåp å kasta nyckeln💁‍♀️
  /Endeprimeradtjej
 • Hej Marie! Jag känner igen mig jättemycket i detta, och har själv upplevt min mobil som ett stort problem. Då jag försökte minska min mobilanvändning som mest var jag 16 och då försökte jag göra följande:

  1. Sluta med dagar på Snapchat. Dock behöll jag gruppchatter osv då det oftast är där det bestäms planer osv.
  2. Slå av notiser på så mycket som möjligt. Jag har bara notiser på sms, samtal och Mail. Mina nära vänner vet om det och smsar eller ringer därför alltid istället för att använda andra medier.
  3. Lämna mobilen på en specifik plats då du kommer hem. Jag lämnar den i hallen, och använder den bara i hallen, vilket gör det mindre intressant att använda den under lång tid.
  4. Hitta annat som är roligt att göra när du har tråkigt! Läs en riktigt bra bok, träna, baka, laga mat, rensa garderoben eller vad som helst! Jag brukar tänka på vad som ger mest tillbaka.
  När du kollat på din mobil i två timmar så har absolut inget förändrats. När du lagat mat i två timmar så har du en hel måltid som du kan dela med någon du tycker om!
  Men det viktigaste av allt är nog att förstå att ingen tycker mindre om dig och att du inte missar något för att du inte alltid går att nå, eller har sett precis alla nya inlägg på instagram. Att vara närvarande i stunden och världen är så mycket viktigare än att vara uppdaterad med världen på internet! Ha det bra och lycka till!
  /Ella
Till toppen av sidan