Panik - lämna sidan!

Fler som mår dåligt av dejting-appar?

Är det bara jag som mår dåligt över att skriva med folk på dejting-appar, även om det bara är på skoj? Att få bekräftelse och uppmärksamhet är alltid roligt, men varje gång jag skriver med en kille får jag en dålig magkänsla och andra jobbiga känslor jag inte kan skaka av mig.

Någon som känner igen sig? Jag vet att det är normalt att skriva med med folk, alla gör det, men det känns på nåt sätt dåligt.

/Anonym

Svar:

  • Jag är ingen expert, så ta det jag skriver med en nypa salt. Men jag såg en video där en kanal beskrev ett liknande fenomen, där man känner sig pinsam för att man försöker prata med någon. Enligt videon beror det på att vi som barn får lära oss att alltid vara tyst och bete oss som ”duktiga” barn. Vi får alltså inte lära oss att utrycka oss fritt. Om man ville bli fri från skamskänslan skulle man först inse att man inte är en loser för att man känner så, vi uppfostrades till att känna så. Det andra är att steg för steg lära göra saker som man inte vågar tidigare, för att övervinna sina sociala rädslor.
    /Göteborgskillen

Mer på UMO

ArtikelTips när du umgås på nätet

Det är lätt att träffa nya personer och att umgås med dem du redan känner, i till exempel appar och sociala medier. Här har vi samlat saker som är bra att tänka på för att vara schyst och att undvika missförstånd på nätet.

ArtikelTräffas på nätet

Många personer träffas på nätet, till exempel i appar och sociala medier. Det kan vara lättare att prata och lära känna varandra där. Du kan skicka bilder till någon du har lärt känna på nätet eller dejta utanför nätet också, om du själv vill.

Till toppen av sidan