Panik - lämna sidan!

Fler som mår dåligt av dejting-appar?

Är det bara jag som mår dåligt över att skriva med folk på dejting-appar, även om det bara är på skoj? Att få bekräftelse och uppmärksamhet är alltid roligt, men varje gång jag skriver med en kille får jag en dålig magkänsla och andra jobbiga känslor jag inte kan skaka av mig.

Någon som känner igen sig? Jag vet att det är normalt att skriva med med folk, alla gör det, men det känns på nåt sätt dåligt.

/Anonym

Svar:

  • Jag är ingen expert, så ta det jag skriver med en nypa salt. Men jag såg en video där en kanal beskrev ett liknande fenomen, där man känner sig pinsam för att man försöker prata med någon. Enligt videon beror det på att vi som barn får lära oss att alltid vara tyst och bete oss som ”duktiga” barn. Vi får alltså inte lära oss att utrycka oss fritt. Om man ville bli fri från skamskänslan skulle man först inse att man inte är en loser för att man känner så, vi uppfostrades till att känna så. Det andra är att steg för steg lära göra saker som man inte vågar tidigare, för att övervinna sina sociala rädslor.
    /Göteborgskillen
Till toppen av sidan