Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur gör ni för att stressa mindre?

Hur gör ni för att inte stressa lika mycket?
/Anonym

 

Skriv ditt svar

Svar:

 • Jag personligen stressar över saker jag inte kan hjälpa. Så jag säger bara till mig själv. ”Om jag inte kan hjälpa det, så behöver jag inte tänka på det.” Sen så går jag vidare i livet.

  Extra; min morsa märkte hur jag mådde dåligt av det förflutna och hur mina känslor ofta byggdes upp för att jag inte ville utrycka mig själv som ledsen eller arg. Och hon sa till mig ”ibland är det bra och okej att må dåligt. Det är en del av livet”. Efter det så har jag låtit mig själv va ledsen, gråta, va arg och allt annat en stund. Sen så mår jag bättre. Tänk bara att stress kan vara samma grej typ. Kanske är det enklare att ba låta sig själv känna sig stressad en stund och sen gå vidare.
  /S.After.D
 • Om det är stressigt med skolarbete så hjälper det att skapa ett schema med uppgifter och prov samt när du ska plugga och arbeta hemma. Försök också göra så mycket du kan i skolan så blir det mindre att göra hemma.
  /:)
 • Jag har ett rätt pressat schema, men jag brukar lyssna på musik för det hjälper mig rätt mycket. Jag jobbar, går i skolan, tränar osv och de blir rätt stressigt men om man är för stressad måste man take a break liksom. Stanna hemma en dag eller nåt.
  /tjej 14
 • Lyssna på musik i hörlurar!! Det hjälper så bra för att lugna sig själv. Sätt på musik som du gillar, gå till ett ställe där du kan vara för dig själv och där du kan sitta bekvämt. Det brukar alltid hjälpa för mig :))
  /linnea :)))
 • Jag försöker göra saker jag gillar, som att rita, eller kolla på youtube eller någon film. Det får mig att tänka på annat och slappna av. Så gör något som du tycker om att göra.
  /Anonym tjej
 • Jag tar det lungt och tänker på min bästa kompis som bor långt bort från mig och när jag tänker på henne blir jag glad.
  /Hej
 • Runka
  /Kille
 • Hej! Beror väl lite på vad du menar med stressar men jag antar att du syftar på mycket skolarbete eller att få ihop vardagen. Det jag gör är att jag jobbar på, på lektionerna, utnyttjar raster/håltimmar, gymmar om jag får en oväntad lucka i schemat som är längre än en timme, ska inte ljuga utan en hel del koffein på det, äta bra (äta tillräckligt + näringsrikt) och sedan sova minst 7 timmar per natt. Kan vara svårt att få ihop allt men då får man prioritera och det som går skit går skit. Det är bara att lära sig av det och ta nya tag.
  /Anonym
 • Jag brukar bara öppna munnen och skrika ett ljudlöst skrik så ingen hör men om man vill vara diskret brukar jag sjunga/nynna på en låt Hoppas det hjälpte
  /Tjej
 • onanerar
  /räka

Aktuella artiklar

Svara varandra

Hur kontaktar jag skolkuratorn?

Det känns konstigt och nästan lite pinsamt att skriva till skolkuratorn för att jag har typ aldrig pratat med någon om mina problem förut.

Egna berättelser

Tog bort TikTok och mår bättre

Jag tipsar om att bara låta TikTok vara i typ en vecka. Efter en vecka tänkte inte jag ens på det lägre.

Svara varandra

Mina föräldrar blir aldrig nöjda!

Jag hade det näst bästa betyget i klassen och är supernöjd med detta. Men mina föräldrar är aldrig nöjda. Jag pluggar hur mycket som helst i skolan.

Egna berättelser

Var utbränd och kunde inte gå

Jag hade stressat så mycket så det ända sättet min kropp kunde få mig att vila var om mina ben inte fungerade. Jag fick åka till rehab i två veckor efter det och lära mig att gå igen.

Frågor och svar

Jag ligger efter i skolan och vill bara ge upp

Just nu är jag sen med att lämna in flera uppgifter och borde samtidigt plugga till ett prov. Jag borde plugga jättemycket men kommer aldrig igång.

Frågor och svar

Jag har bra betyg men är ändå stressad, hjälp!

Jag tänker mycket på det här och känner mig typ aldrig glad. Jag pluggar jämt och hinner knappt med nåt annat. Har ni tips för hur jag kan må bättre men behålla bra betyg?

Svara varandra

Hur får jag mindre stress och ångest över betygen?

Mitt mål är A i alla ämnen men det känns svårt för jag har D i slöjd. Är det någon som vet hur man dämpar den här skamkänslan eftersom den tar kål på mig?

Svara varandra

Jag är jättenervös över betygen i sjuan, hjälp!

Jag har hört att det sker stora hopp mellan sexan och sjuans betyg, och att man blir bedömd enligt nians kunskapskrav. Hur var det för er när ni började sjuan? Fler som känner likadant?

Svara varandra

Vågar inte vara ute själv - har ni tips?

Det finns det alltid ett gäng killar som ska lägga någon kommentar eller vissla efter en. Tycker de är så obekvämt och vet inte vad jag ska göra när det väl händer. Har ni några tips?

Egna berättelser

Jag blev sjukskriven för stress

Här är det jag har lärt mig. Det jag är mest tacksam för är att jag har lärt mig hur jag ska hantera stress och ångest. Några tips är att göra yoga, träna mindfulness och göra andningsövningar. Var inte rädd för att prata med någon t.ex. en kurator, en anhörig, eller sjukgymnast. Testa dig fram vad som passar dig.

UMO-podden

Hur kan jag hålla på mindre med mobilen?

39. "Det är så konstigt men jag måste bara kolla! Har någon lajkat eller kommenterat det jag skrivit? Tycker någon att jag är rolig?"

Frågor och svar

Hur slutar jag hålla på med mobilen?

Jag håller på med min mobil väldigt mycket! Det känns som att jag har blivit mobilberoende!! När jag har tråkigt håller jag på med den hela tiden.

UMO-podden

Min tjej tycker att jag spelar för mycket!

30. "Mitt ex tyckte det var omoget att jag spelade och ville hellre att jag läste böcker eller kollade på film. Så hennes problem var inte bara att jag umgicks för lite med henne."

Frågor och svar

Hur ska jag kunna sluta stressa?

Jag vet inte hur länge till jag orkar med i det här tempot. Jag börjar känna mig väldigt trött. Hur ska göra för att sluta stressa?

Frågor och svar

Jag ska välja gymnasium och är jättestressad

Mina föräldrar är ständigt på mig för att jag inte vet vad jag ska göra. Vet ni var man kan få hjälp med detta på något sätt?

UMO-podden

Hjälp - vad ska jag bli?

11. "För mig var det panikartat att välja gymnasium. Alla som jag hade gått grundskolan med visste exakt vad de skulle välja. Men inte jag."

UMO-podden

Mår jag tillräckligt dåligt för att få hjälp?

01. "Jag sökte hjälp på en ungdomsmottagning när jag mådde dåligt, men det var nära att jag la på luren innan de svarade."

Egna berättelser

Det känns bättre att veta att de förstår

Specialpedagogen märkte direkt på mig att något inte va rätt, att jag inte mådde speciellt bra och att jag pressade mig själv alldeles för mycket. Att jag var nära min ’breaking point’.

Egna berättelser

Min OCD hindrar mig

Har inte varit i skolan på snart 3 veckor pga det och blir allt räddare och räddare för varje dag som går, inte bara att gå ut också att leva ett normalt liv.

Egna berättelser

Min familj gick sönder

...sen den dagen har de aldrig pratat direkt med varandra. Mamma flyttade ut nästan direkt och pappa är kvar i huset. De ska skilja sig, men jag och min bror får inte prata om det med våra kompisar. Allt ska ske i tystnaden liksom.

Till toppen av sidan