Är jag ung för att onanera?

Hej, jag är en 14-årig tjej som onanerar ganska ofta. Jag såg på en video och googlade lite att medelåldern på att börja ha sex med sig själv ligger vid 16 år och uppåt. Jag har gjort det sen jag var 13 och känner att jag är för ung. Jag har aldrig berättat för nån att jag gör det, för att jag skäms. Vad ska jag göra? Är jag för ung? Hur gamla var ni när ni började onanera?
/14-årig tjej

Skriv ditt svar

Svar:

 • Sex och onani är något som förr eller senare händer de flesta på jorden, det är naturligt. Dessutom är du tonåring, vilket gör det ännu mer logiskt! Det är inget att skämmas över. Till och med småbarn tar på sina könsorgan då de tycker att det är skönt. Jag är själv runt din ålder, och jag började runt när jag var 11.
  / :)
 • Jag började nog utforska min egen kropp redan när jag var typ 6 år gammal. Har onanerat ända sedan lågstadiet. Det finns ingen rätt & fel ålder att börja utforska sin kropp på, så du kan va lugn❤️
  /Tjej
 • Du är absolut inte för ung. Anledningen till att många inte börjar tidigare är för att de inte känner till konceptet.
  /420
 • 14 är en helt normal ålder att börja. Det varierar för alla och vissa börjar säkerligen tidigare och andra senare. Man blir mer intresserad av sex och onani runt den åldern och inget fel med att börja vid 14 års åldern, bara för att statistik säger annorlunda. Jag började exempelvis senare än 16 och det är också helt okej, precis som att vissa inte gör det alls. Det är inte farligt eller skamligt att göra det vid din ålder eller någon annan ålder.
  /tjej
 • Jag var 8-9 år när jag onanerade för första gången. Det är normalt att börja med det tidigt och det är inget att skämmas över.
  /14-årig kille
 • Det är inget fel att göra det! Har kännt samma som du. Jag har skämts mycket för det med. Men har berättat för en person eftersom jag mådde dåligt för det. Du behöver inte berätta för nån om du inte känner att du måste.

  Jag mådde väldigt dåligt av det. Den personen jag prata med visste att jag mådde dåligt över nåt, så efter ett tag så tog jag mod och skrev till den personen på sms. Den personen sa till mig det är inget fel helt naturligt!

  Om du känner någon du kan prata med som du litar på och stötar dig, prata med den om du känner att du vill. Jag började också när jag var 13. Du är inte för ung. Jag hoppas att det löser sig 🙂
  /14-årig kille
 • Jag började i ungefär samma ålder som dig, om inte tidigare. Började röra mig själv långt innan det men det var inte "sexuellt" på riktigt förns i typ 12/13-årsåldern. Att onanera är hälsosamt och helt normalt, och så länge det är något som känns skönt och bra ska du absolut fortsätta! Finns ingen ålder som är "rätt".
  /Tjej
Till toppen av sidan