Varför kondom?

Du kan använda kondom för att vissa typer av sex ska bli säkrare. Till exempel om du har slidsamlag eller analsamlag, eller om flera personer använder samma dildo.

Det finns många tankar om hur det är att använda kondom. För många funkar det bra att använda kondom, men det kan också vara så att man inte vet hur man gör eller varför man använder den. En del har sex där man inte behöver kondom, till exempel sex där man använder händerna eller tungan, och vissa väljer bort att använda kondom trots att de har sex där det skulle ha behövts. Många vill använda kondom men det blir ändå inte av.

Varför ska jag använda kondom?

  • Du kan känna dig schyst och stolt för att du är en omtänksam person som tar ansvar för sin egen och sexpartners hälsa.
  • Du slipper oroa dig för att fört vidare könssjukdomar, som du kanske inte vet om att du har, till andra. 
  • Du behöver inte oroa dig för att du ska ha fått könssjukdomar. 
  • Du  kan ha slidsamlag utan att behöva oroa dig för oönskade graviditeter. 

Om det inte blir av

Ibland kan du hamna i situationer där du av olika anledningar inte använder kondom trots att det skulle ha behövts. Påståendena i bildspelet ger exempel på sådana tillfällen. Bläddra i bildspelet så ger Nour, Wille, Emma, Oskar, Sîrwan, Natalie och Sam svar på tal och tipsar om hur du kan tänka och göra i såna lägen, så att kondomen kommer på.

Vad tyckte du om den här texten?

Till toppen av sidan