Roliga kondomminnen

Här är några av bidragen i UMO:s kondomminne-tävling. UMO fick in massor av fantastiska kondomhistorier. Redaktionen tackar varmt för alla berättelser! Juryn har haft väldigt roligt under det svåra arbetet med att utse vinnarna.

 • Hejsan! När jag läste att man kunde skicka in sin kondomberättelse tänkte jag att detta är ju perfekt! Hahahah, tänkte berätta en rolig berättelse från när jag och min pojkvän var utomlands. Jag och min pojkvän hade bestämt oss för att tågluffa genom Europa, bara han och jag och för att det skulle vara billigt skulle vi bo på vandrarhem. En kväll när vi var i Prag och bodde på ett ganska sunkigt vandrarhem kände vi oss extra kåta.

  Vi började hetsa upp varandra och kyssas (uppenbarligen var vi rätt högljudda) vi hade iaf inga kondomer kvar och vi kände att vi inte ville köra utan när vi är utomlands, så vi klädde på oss snabbt och skulle springa ner till kiosken. Så när vi öppnar dörren har någon nålat fast ett helt (!!) kondompaket och ett lapp på vår dörr där det stod "make love not babies and chlamydia".

  Gissa om vi blev chockade men glada, för nu behövde vi inte gå ut. Lite creepy ändå för vi vet ännu inte vem det var som skrev lappen och lämnade kondomerna.

  /Mr & Mrs Loud
Kondomer uppsatta på en dörr med en lapp där det står "Make love not babies or chlamydia". Foto.
Kondomer uppsatta på en dörr med en lapp där det står "Make love not babies or chlamydia". Foto.
  • Jag och min flickvän har ett sjukt kondomminne ihop. Vi hade endast tre kondomer som vi skulle klara oss på i tre dagar. Första kvällen rök första kondomen, andra kvällen den andra. Sista dagen blev vi själv så vi myste till det och hade sex varav tredje, och sista, kondomen hade använts. 

   Dagen gick och det blev eftermiddag och vi hade lagt oss i sängen. På teven gick det en romantisk film, PS I love you. Vi kröp närmare varandra och låg bara i underkläder. När filmen var slut tittade min flickvän på mig och lade handen vid mitt skrev och frågade om jag ville ha henne. "Klart jag vill", blev svaret.
   Helt plötsligt flög hennes BH genom rummet och snart hennes trosor. Inga kondomer kvar och en naken tjej som jag vill ligga med ligger i sängen. 

   Det jag tyckte då var en bra idé, var att ta en gammal kondom och skölja av den eftersom det var bara kondomer som låg i min sopkorg. Jag sköljde av den och försäkrade mig om att den var "ren" och gick in för att börja akten. När kondomen skulle på så gick det bra, när jag skulle in i henne knackade mina föräldrar på dörren och jag skulle snabbt ta av den. 

   MEN den satt FAST! Min flickvän tar tag i kondomens ända och börjar dra och det hjälper inte. Jag börjar rota i mina lådor efter en sax eller något som kan göra så man får bort den. En sax hittade jag. Min flickvän ställde sig på knä med saxen för att klippa av kondomen.

   Då öppnar mina föräldrar dörren. I dörröppningen står en förvånad mamma som ser sin son stå naken och ha sin nakna flickvän på knä framför honom med en sax i händerna... Så kan det gå när man vill för mycket!

   / Micke

  • Jo! Det började med att jag och min flickvän skulle ha sex för första gången! Vi var nere i deras källare (i hennes rum), hade precis haft världens bästa förspel, när jag kommer på att kondomerna ligger i jackan en våning upp! Jag fick ta på mig en filt och gick upp.

   Jag tog upp dom ur fickan och var på väg ner, när jag ser att hennes mamma går upp för att gå på toa. I samma ögonblick fastnar min filt i ett sånt där barnstaket vid trappen och hela filten åker ner! Mitt stånd var ju kvar och hennes mamma bara höjde på ögonbrynen, vände på klacken och gick! Ska säga att jag fick se henne i underkläder också ;) 

   /iikki
En sladd med vita rosor som lyser och uppblåsta kondomer. Foto.
En sladd med vita rosor som lyser och uppblåsta kondomer. Foto.


Andra pris

 • Hejsan, jag har världens roligaste kondomminne! Första gången jag och min pojkvän hade sex, så sprack kondomen, så jag tog av den och la den på hans mage, han fick typ panik och slängde iväg den. Sen ville vi se var den hamnade så han tände lampan, och då hade den klistrat fast sig på bokhyllan. 

  Så vi låg och skratta i typ 20 minuter. Sen kom så klart hans hund och tog den och sprang iväg, så det blev kaos och vi skrattar fortfarande åt det. Haha! 

  /Matilda

 • Mitt konstigaste och roligaste kondomminne är från när jag fyllde 19. Jag hade fest hemma hos mig och efter att folk hade rört sig hemåt gick vi och la oss. Vi var tre par som var kvar, ett par i soffan i vardagsrummet, ett par i gästrummet (där vi har ca 100 gosedjur) och jag och min pojkvän i mitt rum. Alla gjorde sitt och blev glada och nöjda. 

  Morgonen därpå vaknar jag och går in i vardagsrummet. Där sitter min väninna och ser rätt förbryllad ut. Så hon berättar: 
  Kvällen innan hade hon och en killkompis hoppat i säng, gosedjuren hade flygit åt alla håll och kanter och de hade gjort sitt.

  Problemet var bara att när han drog sig ur henne satt kondomen inte längre på hans snopp. Då de hade rullat runt och den hade varit inne i henne och i hennes mun tänkte de att den måste ha ramlat av någon gång under tiden, så de började rota bland mina 100 gosedjur men fann ingenting. Den låg inte under madrassen, inte i lakanen, och varje gosedjur blev noggrant inspekterat. Men nej den var ingenstans. 

  Dagen efter får jag ett sms från min tjejkompis där det stod att hon hittat kondomen. Självklart undrade jag hur hon kunde hitta den hemma och det visade sig då att den hade ramlat hade ramlat av, men dock inte där hon hade trott. Hon hittade den i sin slida och var tvungen att be sin syster hjälpa henne att plocka ut den. Men som tur var överlevde min gosedjur utan kondom panik och vi fick oss ett gott skratt!

  /Alec

Fler kondomminnen

 • Klockan är halv ett på natten. Jag sover hos en kille jag gillat jättelänge. Vi ligger och kramas tills det blir dags att gå längre när han märker att det inte finns några kondomer. Vi springer båda runt i hela huset och letar utan framgång. Vi ringer tillslut till en kompis och tvingar honom att köra till Statoil. Vi åker iväg och köper kondomer. Och skäms. När vi väl kommer hem är vi så trötta att vi somnar så fort vi lagt oss ner. Med kläder och allt! 

  /Sofia.
 
 • Det var en kväll då jag inte hade några föräldrar hemma och jag hade tagit hem en kille som jag var på g med och kollade på film bara och hade det trevligt, och det ena ledde till det andra och det första problemet var att vi inte fick upp kondomplasten. Då tog vi en annan och då var den för liten först men efter lite krångel så löste det sig, och mitt i själva sexet så hörde jag att någon kommit hem så jag springer och låser dörren till källaren, och då gick dörren i baklås eller något utan att jag märkte det.

  Vi fortsatte hålla på och efter en stund så kommer min pappa in och drar i dörren och killen som jag var med hade kondomen kvar på kuken för han blev så stressad och det fanns ingen papperskorg, så han står och försöker stänga dörren, och då råkar den åka upp och min pappa får se killen helt naken med kondom på och den blicken alltså, och efter det brukar jag inte ta hem den killen precis ... För pappas skull ...  

  /Lillfia

 • Jag fick nyligen reda på att min vän har haft känslor för mig i ett tag, vilket jag även har haft för henne. Vi tog det lite lugnt i början, men började umgås mer och mer intimt ju mer tiden gick, och det tog inte lång tid tills vi började ha sex.

  Vi har hållit på i ett tag nu, och alltid använt kondom. Dock när man är upphetsad så tänker man ju inte så mycket på var man slänger saker och ting. Innan en av våra många intima stunder så öppnade jag kondomförpackningen, slängde den och började sätta igång.
  När vi hade avslutat så klädde vi på oss och betedde oss som oskyldiga små änglar när mamma knackade på dörren och skulle säga godnatt till oss.

  Men när min mor tittade ner på golvet och sa, "Ni verkar ha haft det väldigt kul!", så tittade även jag ner på golvet och såg … KONDOMFÖRPACKNINGEN MITT PÅ GOLVET bredvid papperskorgen. Med världens största flin tittade min mor på min vän som hade begravt sitt ansikte i sitt hår p.g.a. skam, och bara skrattade och gick iväg. Känns som att det ämnet kommer tas upp på många middagar från och med den händelsen. 

  Hoppas ni fann någon underhållning i min berättelse, för jag hade gärna velat vinna kondomerna då jag verkligen skulle kunna behöva dom (kan garantera att dom kommer till nytta!) 

  /Markus

 • Jag, min kompis och min kille skulle sova i tält i somras och då hade jag och min kille sex och då hade vi kondom. Men då sprack kondomen och jag skrek Omg! och då kom mamma och pappa ut och frågade vad som hände och då låg vi där helt nakna med en sprucken kondom i handen.

  Då sa mamma: Men oj då! Ska jag laga den? Men hon åkte och köpte ett helt mixpack dagen efter och sa : jag vill inte bli mormor än. Och alla började gapskratta :D <3 Jag hoppas att jag verkligen vinner eller ja vi :)  Vi skulle vara väldigt tacksamma för det var ett speciellt minne :)<3 

  Kramar sophia&gänget. Går det bra att skicka kondompaketet till Ica i Ljusnarsbergs kommun? :) I Kopparberg? :) 

  :)<3

 • Jo, det var såhär, att jag och min dåvarande pojkvän var hemma hos honom och hade sex, då hans lillebror mitt under sexakten, sliter upp dörren och rusar in. Han stannar och kollar skräckslaget på oss, och sen forsar allt blod till hans kinder. Och han står bara där och fnittrar.

  Min dåvarande pojkvän skriker åt honom att gå ut, och tillslut gör småbrodern som han säger och går ut och stänger dörren. Lite senare när vi går ner för att borsta tänderna så går vi in i hans mors sovrum för att säga godnatt, och då är hela hans familj där och pratar som vanligt innan läggdags, och så sätter vi oss ned och pratar lite, men efter bara nån minut så avbryter småbrodern oss och frågar fnittrande min pojkvän: Duuuu, har du en kondom på dig nu?" och så gömmer han sig skrattande under täcket.

  Det roligaste med den här historien är att både den här småbrodern och hans lillasyster blir otroligt generade när sex kommer på tal, och då uppstod det en sjukt pinsam situation när småbroderns kommentar kom. 

  /Mvh en person i behov av kondomer

 • Jag var utomlands på en ö och hade sex med en kille på taket av ett sjuvåningshus, i soluppgången.  Vi använde såklart kondom och jag tänkte inte så mycket mer på det. Dagen efter skulle jag och mina kompisar förfesta på det här taket för att jag tyckte det var så himla fint, dom frågade hur jag kände till stället men när dom såg kondomen på taket behövde jag inte avsluta meningen.

  Dom började bara skratta åt mig haha, taket i soluppgången var helt klart en erfarenhet med andra ord och mina vänner blev allt lite avundsjuka, hur skulle man kunna toppa taket? 

  /Glad partytjej

 • Jag har en lustig historia som gett många skratt genom tiden som gått! Jag och mitt ex hade haft en romantisk middag hemma hos honom då vi kände att det var dax för vårt första sex, han var oskuld och jättenervös under hela grejen så jag försökte lätta stämningen med att smeka honom och prata. Fast när väl kondomen skulle sättas på så började det otroligt pinsamma men roliga!

  När han öppnade sin byrålåda och tog fram kondomen så spelade det ingen roll hur mycket han försökte riva/bita och dra i plasten, paketet ville inte öppnas. Inte ens jag kunde få upp den! 
  Till slut efter kanske tio minuter av att vi dragit i plasten så fick vi erkänna oss besegrade. Mitt ex blev tvungen att springa till övervåningen och hämta en sax i köket, under tiden satt jag på hans säng och väntade.

  Till slut kom han ner med den största saxen i huset och klippte upp plasten. Jag började skratta som en tok över hur löjligt det såg ut. Jag skrattade tills jag började gråta och mitt ex låg helt seriöst på golvet och gapskrattade han med. När vi tagit oss samman hade han blivit alldeles slak så kondomen kom aldrig till användning. Det var nog bland det roligaste jag varit med om!

  /Anonym

 • Mitt roligaste kondomminne är när vi hade sexualkunskap i nian och så skulle läraren visa att kondomer är svåra att ta sönder. Han skulle förklara att vi är säkra med kondom för att de sällan spricker.

  Så då skulle han ta in båda händerna i kondomen och dra händerna åt motsatt håll så att kondomen skulle bli större och bredare. Precis när han sa "kolla, den spricker inte" så sprack den! Och jag som satt precis bredvid honom fick en del i ansiktet. Och det kom ju med en så stark kraft att det gjorde lite ont på kinden och jag fick ett rött märke där. Det var jättekul och samtidigt pinsamt för både mig och läraren!

  /Anonym

 • Tjena det mest pinsamma jag och min flickvän har varit med om var nog när vi skulle köpa kondomer. Vi gick till Ica för att köpa de och då hade vi nyss blivit tillsammans och vi var ganska så diskreta med det.

  Förresten bor vi i en liten håla så alla vet allt om alla. Min flickvän, vi kan kalla henne Linda, hela hennes tjocka släkt bor i den här lilla hålan. Och de visste inte om att vi var tillsammans. Så vi skulle alltså köpa kondomer på Ica och de ligger precis vid kassan. Vi gick igenom affären och tänkte inte på nåt annat än oss själva och när vi var framme vid kassan såg vi att kassörskan var hennes kusin. Hon såg oss och vinkade med ett dumt leende när hon såg mig med henne och vi förstod att vi inte kunde köpa några när hon såg.

  Som två fån tvärstannade vi och låtsades att vi hade glömt nåt och gick tillbaka in i affären och stod nära kassan så vi kunde se när hennes kusin lämnade. Vi stod typ en halvtimme och kollade på diskmedel och toapapper tills hennes kusin tröttnade på oss och frågade vad fan vi höll på med.

  Jag blev hur röd som helst och mumlade nåt om beslutsångest och Linda tog tag i mig och så småsprang vi ut från affären och en hel kväll var förstörd. Stämningen var kass resten av kvällen och blir minst lika röd när jag tänker på det idag. 

  / Andreas

 • Mitt bästa kondom minne är att jag och en kompis fick en galen idé. Vi skulle ha ett vattenkrig med några kompisar, vi skulle andvända kondomer som vattenballonger sa vi. Vi frågade några fler och bad fråga fler, när vi skulle ha vattenkriget så kom runt 80 stycken med 20 kondomer var! :D   

  /Kalle

 • Nu ska jag berätta om mitt bästa kondomminne! Det var tisdag kväll i maj. Jag hade kommit hem från Stockholm samma kväll, en killkompis, jag varit kär i under tre års tid var nere i Sundsvall där jag bor, så han undrade om han kunde komma förbi mig när han var på väg hem.

  Tiden gick och han kom inte hit förrän 23 på kvällen, då hade jag hunnit duscha och tagit på mig skrutt kläder jag brukar ha på mig innan jag går och lägger mig… så jag smög ut för att bara träffa han lite snabbt. Men så snabbt gick det inte… jag satt mig i hans bil bredvid han och eftersom jag bor ute på landet åkte vi en sväng och stannade på en liten uppfart till en övergiven ladugård, men bilvägen gick precis bredvid där vi hade parkerat bilen.

  Två av mina grannar åkte förbi och båda två stannade och frågade om vi var vilse… Jag höll på att skämmas ihjäl!!! Sen skrattade jag tills jag trodde jag skulle kissa på mig!! 

  Vi satt och pratade och han kittlade mig och ett till tre bara kysste han mig, jag blev helt paff men kysste tillbaka, jag kollade på honom och log, la mig i hans knä och vi låg bara och pratade först, tills jag kände att han hade stånd, då började jag skratta och han förstod ingenting.

  Mer och mer saker hände och tillslut så kom vi fram till att vi båda var så otroligt kåt så vi nästan var tvungna att ha sex. Båda ville så det var ingen som vart tvingad heller. Eftersom vi var i en bil, en väldigt liten bil så var det knöligt, och jag visste inte om han hade någon kondom med sig, men jodå, det hade han. Bak i bagageluckan, i en påse från mataffären bland massa andra matvaror, hade han ett tio-pack kondomer, jag skrattade väldigt mycket när han smög ut, helt naken, med värdens stånd, bak till bagageluckan för att hämta en kondom!

  Men han skyddade oss båda alla fall! Jag verkligen hatar att använda kondom då jag har sex, men det funkade ganska bra faktiskt. Jag hade inte haft sex på över ett år då så för mig var det väldigt betydelsefullt! Och framförallt när det var med han, killen som jag varit kär i under 3 års tid! Vi hade sex i drygt 40 minuter och det var nog de bästa 40 minuterna jag haft i mitt liv!

  Det var helt underbart, när vi var klar, skrattade vi lite och sen insåg vi båda två att det var dags att gå åt olika håll eftersom klockan var 02.56 på natten … han följde mig en bit hem, och innan vi skiljdes åt gav han mig en lång hejdå-puss och lovade även att han skulle komma och sova hos mig någon helg så vi verkligen kunde få lite tid med varandra! Och vem vet, vi kanske hittar varandra då också, eftersom jag vet att jag betyder mycket för honom!

  Det var helt underbart, och det är det absolut bästa och sjukaste jag gjort i mitt liv! Ha sex i en liten golf, i framsätet, med en kille som betyder sjukt mycket för mig samtidigt som två av mina grannar jag känt hela mitt liv åkte förbi och frågade om vi kört vilse!!! 
  Jag diggar den där killen fett mycket asså! <3  

  /Stolt tjej! 17 år!

 • Hej umo! Mitt bästa kondomminne var en gång när jag och en kompis gjorde ett bus på toaletten i skolan, vi blåste upp kondomen och pumpa i lite tvål i så det såg ut som att den var använd. Efter det så gick en från en annan klass in på toaletten där kondomen var medan hans andra kompis väntade utanför. När han kom ut skrek han: "FYFAN DET LIGGER EN ANVÄND KONDOM DÄR INNE". Hahaha, Jag och min kompis skrattade jättemycket.

 • Jag och en kompis va ute och gick i samhället och så låg det en kondom på marken som hon inte såg så hon halkade på den men hon skadades inte av det men det va riktigt kul! :) 
  /alicia

 • Det var så här att jag och min kompis skulle gå in i hennes brors rum. Vi började leta igenom hans lådor och hittade en påse. Vi öppnade påsen och vi hittade först glidmedel, sen massa kondomer och till sist ett graviditetstest. Vi tyckte det var kul men det mest konstiga var att när vi skulle äta middag pratade han och hans tjej om vad deras barn skulle heta. 
  /Lilla mig

 • Mitt bästa kondomminne var när jag och min klass var på ungdomsmottagningen i Vällingby förra året, där fick vi en kondom var och vi tjejer skulle sticka in handen i den och känna hur man satte på den och lite så, jag som har kladd fobi grimaserade såklart jätte mycket, och fick riktigt mycket skrattande kommentarer efter det :)

  Men det var inte slut där för sen när vi skulle gå så fick vi ju såklart ta med några kondomer var, och dom som var först att ta hittade några olika sorter, och sen efter som jag var typ sist att ta blev jag över lycklig av att hitta en ny sort och skrek såklart ut det och dom andra kom och tittade och då hade jag hittat en king size hihi så dom andra började då skratta rejält!

  /Anonym
 • Mitt bästa eller ja pinsammaste kondom minne var när jag gick i 5an. Då köpte många kondomer och fyllde med vatten och bara lekte med. En dag skulle min kille gå ner till skolsyster och köpa en kondom, och jag följde med, skolsystern visste att vi var ihop. Så säger min kille när vi kommer in att han ska köpa en kondom.

  Hon kollar på mig och flörtar mot mig och säger ni vet att det är 15-års gräns på de va?? Ingen av oss sa något utan tog kondomen och gick. Sen efter skolan skulle jag vara med honom. Så när vi är på väg hem så ser skolsyster oss och säger lycka till, så hon tror att vi ska ha sex.

  // Ylvis

 • Jag är en 16-årig tjej som snart varit tillsammans med min pojkvän i 4 månader. Vårt roligaste kondomminne var när vi för inte allt för längesedan skulle ha samlag. Vi hade hållit på ett tag och för att sedan byta position så hörde vi något som sprack till. Jag tyckte det hördes som något liksom bröts till och vi båda kollade på varandra med stirrande ögon.

  När min pojkvän fick känt efter så kom vi fram till att kondomen hade spruckit. Jag brast ut i skratt medan min pojkvän tyckte jag var lite konstig som låg där och skrattade. Allting gick givetvis bra och kondomen sprack på sidan som tur var, men jag kunde inte låta bli att skratta resten av natten och nästa morgon. 

  Det bästa utav detta är att det inte finns någonting som är pinsamt med min pojkvän. Vi känner varandra så väl och litar så otroligt mycket på varandra att detta bara vara en rolig och knasig upplevelse. Vi kunde snacka vidare om detta nästa dag, utan att någon av oss skämdes eller tyckte det var konstigt. Jag vill tacka honom för att han är den finaste på jorden!

  /Anonym

Vad tyckte du om den här texten?

Till toppen av sidan