Egentligen var jag inte så värst noga med att gå, det där med att dricka alkohol, bli stupfull och spy har jag aldrig fattat. Jag hade svårt att se det roliga i dessa fester. Men mina vänner verkade tycka att det var något av det roligaste att sysselsätta sig med när man var sexton år.

Trots den synen jag hade på det hela så hade jag tackat ja till inbjudan hos Jessica ikväll. Och det fanns faktiskt bara en enda anledning. Jesper skulle dit. Jesper med de rufsiga gyllenbruna lockiga håret. Jesper med det vackraste leendet på hela skolan. Jesper, Jesper, Jesper. Perfektion kan man även kalla honom.

Den här killen har varit min crush hela högstadiet igenom. Tre hela år har jag spenderat min tid på rasterna till att ivrigt kolla mig runt om han finns i närheten, för att sedan njuta av hans underbara perfekta ansikte och kropp i hemlighet. Många gånger hade jag undrat om det inte borde vara olagligt att vara så snygg.

När han kommer fram och säger någon kort mening eller så (vilket faktiskt händer då och då), det är det värsta. Och bästa. Det blir liksom bara för mycket för ögonen och man får svårt att fokusera. En virvelvind går genom kroppen och allt blir bara snurrigt och man har ingen aning om vad som händer. Det går inte att jämföra med något. För inget är så fruktansvärt, eller så underbart.

Hur som helst så har min nära vän Chris vetat om det här. Hon skrattar åt hur patetiskt nervös jag blir så fort jag bara ser honom. Men hon är lite sådan som person. Skämtsam och tar så lätt på allt. Ofta önskar jag att jag hade varit mer som henne. Hon har då aldrig några problem med killar. För henne är det hur lätt som helst. Är hon intresserad av någon går hon i princip fram och säger det. Och rätt vad det är så är dom ihop. Jag hade aldrig riktigt förstått det, det var som att hon hade någon orättvis förmåga på den fronten.

Just nu är Chris på sin femte kille under högstadietiden. Luke. En helt okej snygg kille vars största intresse i livet är att skejta. Så i skolan umgås han mer med sitt skejtgäng än Chris, men det verkar hon okej med. Alla vet ju att varenda helg spenderar dom tillsammans och gör, ehm, ja alla vet vad. Har sex.

Sex, sex , sex. Vad är det bra för? Självklart hade jag tänkt på det ett antal gånger. Det fanns en längtan men också en rädsla. Jag är sexton år, och de flesta av mina vänner förlorade oskulden för längesedan. Men inte jag. Nix. Så oskuld man kan bli.

Ofta försöker jag intala mig själv att det inte spelar någon som helst roll. Vilket det kanske inte gör. Men jo! Det gör det i mina kretsar. Inte fan heller vill man gå ur högstadiet som the one and only virgin. Nej tack. Hur som helst så hoppas jag på att festen ikväll kan leda till ett och annat. Jag ska lägga in så mycket stötar jag bara kan. Och kanske, men bara kanske, att det finns en liten chans att han hittar något intressant hos mig också.

Jag la alla mina tankar åt sidan och småsprang den sista biten bort mot gallerian. Något snyggt inför kvällen var ett måste. Egentligen skulle Chris följt med mig, men i sista sekund hade tydligen hon och skejtarLuke något mycket viktigt att få gjort innan. Som om jag inte visste. Men en sådan liten sak skulle inte få förstöra min kväll.

Jag gick raka vägen mot H&M, jag hade kikat på den silver glittriga toppen i skyltfönstret flera hundra gånger, men aldrig haft råd. Men nu hade jag smidigt snott en femhundring ur pappas plånbok. Detta var ju faktiskt ett nödfall. Och om han visste det så var jag övertygad om att det varit helt okej på alla fronter. Jag kunde ju inte gärna gå i någon gammal trasa från garderoben.

Jag provade inte ens den, det hade jag gjort ett flertal gånger jag varit här med Chris. Utan så fort jag plockat fram min storlek gick jag mot kassan för att inhandla kvällens outfit, femtio kronor som blev över räckte till ett par tunna strumpbyxor så dom fick slängas upp i kassan också. Kvinnan i kassan log mot mig och sade -Bra val tjejen!

Jag log och kände mig alldeles varm inombords, jag hoppades att Jesper skulle tycka det samma som kvinnan i kassan. När jag räckt fram femhundringen och fått mitt kvitto och påsen med de snygga kläderna gick jag i rask takt nöjt ut ur affären.

Väl hemma satte jag mig vid sminkbordet och tog fram smink och satte på plattången. Efter några drag med den genom håret och en snygg sminkning kring ögonen var jag klar. Bara att ta ett sprut av min lockande Beyonce-parfym och byta om. Jag överdrev med parfymen en aning, Men vad gör det, den luktar ju gott liksom.

När jag stod framför spegeln i den silverglittriga toppen, en svart tajt kjol, de nya strumpbyxorna och snyggt fixad kunde jag inte undgå att le mot mig själv och säga, -Fan va snygg du är Sofia. Jävlar.

Nu var det bråttom. Jag smällde igen min dörr och sprang förbi köket som luktade tacokväll. Ut och ner för trapporna. Iväg mot Jessica.

Jag kom in i en bökig hall full med okända ansikten. Alla var lite halv stabila och alla hade de en plastmugg som stank vodka i handen. Musiken dunkade så högt att väggarna vibrerade. Jag log. Jag behövde detta. En kväll att bara släppa allt och ha kul. Plötsligt kom Chris och Jessica mot mig, lagom lulliga, skrattandes och pratandes i mun på varann.

Jag knuffade bort dom med ett skratt och trängde mig in i vardagsrummet. Där satt han, Jesper. Hans ögon mötte mina och mina mötte hans. Han reste sig från soffan och började gå mot mig. Händer detta? Jag greps av panik och kände hur luftstrupen blev mindre och mindre. Magen vred om sig några varv och det enda jag kunde tänka på var det där leendet. Åh.

Kyss mig av Axel Algmark spelades och plötsligt blev allt omkring liksom suddigt. Det ända jag kunde se var Jesper som stod framför mig. Hans lätta andetag följde jag med mina pupiller som säkert var större än månen.

Hans slutna läppar delade sig plötsligt och ut kom fjäderlätta ord.

– Du är väldigt snygg ikväll Sofia, eller ah, du är ju alltid snygg, men ah ... Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera, hjärtat bultade så hårt att jag fick svårt att komma på någon bra respons. Luften var kvav och det enda ljuset kom ifrån ljusslingorna på väggarna. Människor trängdes och skrattade högt omkring. Allt var bökigt och alldeles underbart. Jesper kom närmare.

– Du vet, jag har alltid gillat dig, tyckt att du är speciell, på ett bra sätt alltså.

Jag harklade mig lite tyst. 

– Ehm, tack. Jag gillar dig också.

Först efter att orden sipprat ut hörde jag själv hur töntigt det lät. Men det verkade inte spela någon roll för Jesper. För rätt som det var lade han händerna kring min midja och tryckte sig närmare mot mig. Jag trodde jag skulle spricka. Detta var bara för mycket. Hur klarar människor av det här? Kärlek? Det kan vara det bästa.

Plötsligt avbröts jag mitt uppe i tankarna. Jag greppade aldrig riktigt vad som hände men jag kunde känna ett par mjuka läppar hårt tryckta mot mina och rätt som det var hade jag en tunga i min mun. Jag greppade det snart och min tunga lekte lätt med hans. Jag hade aldrig mått såhär. Jag var i himmelen. Det pirrade i hela kroppen, och jag trodde att jag skulle explodera av alla tusentals känslor som alla kom på samma gång.

Han lede mig hånglandes genom den mörka hallen som var full av människor. Lätt rök från cigaretter låg i luften. Jag älskade allt det här. För i stunden. Kunde inget ha varit bättre. Jag och Jesper hamnade till slut i ett rum. Vi lade oss försiktigt ner på sängen och fortsatta den underbara akten.

Klädesplagg för klädesplagg åkte av och jag fick att svårare att förstå att detta verkligen hände. Jesper knäppte upp min bh och omfamnade mina bröst med sina händer. Mjukt och behagligt. Hans läppar och tunga rörde sig helt i takt med mina rörelser. Han slutade för en sekund och tittade upp på mig med sina klarblåa ögon.

– Vill du verkligen?

Jag nickade.

– Säkert?

– Mhm, fick jag fram.

När kondomen var på plats böjde han sig över mig. Kysste mig mjukt i pannan och gick sedan nedåt. Jag njöt. Så mycket man kan njuta. Fanns det något bättre än det här? Det hade jag svårt att tro.

Mjukt och försiktigt trängde han in i mig och jag blev alldeles stilla. Vi låg där ihop som en enda person. Hela min kropp var darrig och kär. Fjärilarna fanns precis överallt. Väldigt snart gick den stela men ändå underbara stämningen över till skratt. Han tittade upp mot mig och sa

– Detta är min första gång.

Jag såg nu ut som ett frågetecken först, men kom på mig snabbt med att byta ut det ansiktsuttrycket mot ett leende. Det hade jag aldrig kunnat tro. Att Jesper av alla var oskuld. Jag svarade att det var min med. Jag tror egentligen ingen av oss var redo. Men det gjorde inget. Det var fortfarande en perfekt kväll. Fnissandes fortsatte vi vidare, det var så skönt, men gud vad vi skrattade.

Någon timma senare satt vi på sängen. Kära och leendes båda två. Jesper tittade på mig med sina stora, fullkomligt magiska ögon.

– Du är min tjej nu. Jag svarade med en kyss.

Vem kunde tro att denna festen skulle leda till en pojkvän. Självaste Jesper. Den bästa av dom bästa? Detta är definitionen av lycka för er som undrar. Jag var helt överöst med känslor och kroppen skulle snart spricka av all kärlek den innehöll. Livet blir inte bättre.

Och sex. Gud ja, sex med Jesper. Det var något av det mysigaste. Att nu få kalla honom min. Jag greppade mobilen från golvet och såg en massa missade samtal och sms från Chris, men jag brydde mig inte. Nu var det min tur att vara upptagen och inte riktigt ha tid för henne. Allt jag ville var att vara just här, med Jesper. Just precis här. På den bökiga festen med hög musik, och lyckliga människor. Här.

Lena