Panik - lämna sidan!
Våra varumärken och tjänster

Vi stänger ner appen Fimpaaa!

Letar du efter Fimpaaa!, vår app för att sluta röka? Den finns tyvärr inte längre. Appen fick tekniska problem som inte gick att rätta till.

En mobil som visar Fimpaaa appen. Illustration.

Tips på hjälp för att sluta röka:

Frågor och svar om nedstängningen av Fimpaaa!

Varför har ni stängt Fimpaaa!?

Vi har fått stora tekniska problem i appen som vi själva inte kan rätta till. Det går inte att använda forumet, det går inte att skapa en profil och vi kan inte kommunicera med användarna i appen på något sätt. Därför stänger vi appen.

Fimpaaa! förvaltades av en dansk leverantör som gick i konkurs. Vi har inte längre tillgång till den kod som gör det möjligt att rätta till buggar och göra nödvändiga ändringar och utveckling i appen.

 
Jag använde Fimpaaa! Vad händer med informationen jag hade sparat i appen?

Du kan tyvärr inte få tillgång till din sparade information, till exempel i övningar du har gjort. Vi på UMO kommer heller inte åt någon information om användare eller det som användare har sparat i appen.

 
Vad ska jag säga till den som använder programmet?

För en del som har appen nedladdad funkar det inte att logga in. För en del funkar appen ungefär som vanligt, förutom att det inte går att läsa eller göra inlägg i forumet. Du som träffar unga: Berätta gärna att appen inte längre uppdateras. Det är bra att ta bort den från sin mobil. 


Vad finns det nu för hjälp för att sluta röka?

Vi har bra information om att sluta röka på UMO.se/sluta-röka. Där kan du få tips och kunskap om vad som händer i kroppen när du slutar röka. Du kan också ringa till Sluta-röka-linjen som är en nationell tjänst som ger stöd och hjälp via telefon. De kan ge stöd och hjälp på flera språk. 

Varför tar ni inte fram en ny app?

UMO och Fimpaaa! är en del av Inera AB som ägs av SKL, regioner och kommuner. Inera har tyvärr inte resurser att prioritera utveckling av en ny app för Fimpaaa!  Utveckling av nya appar är inte heller något våra ägare prioriterar i nuläget.

Har du andra frågor än de som besvaras här?

Har du frågor om appen?

Till toppen av sidan